Migranții aflați pe nava Nivin au fost debarcați, iar autoritățile libiene au deschis o anchetă. La bord se află și doi marinari români

Nava Nivin FOTO Sindicatul Liber al Navigatorilor

Migranții care mai erau pe nava Nivin au fost debarcați marți, 20 noiembrie, de autoritățile libiene. De asemenea, acestea au deschis și o anchetă pentru a stabili cum nava respectivă a ajuns în portul Misrata cu migranți. La bord se află și doi marinari români.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, cei peste 70 de migranți care mai erau pe nava Nivin au fost debarcați de autoritățile libiene marți, 20 noiembrie.

“O anchetă a fost deschisă săptămâna trecută de către procurorul general cu privire la stabilirea modului cum nava Nivin a ajuns în portul Misrata cu migranți salvați la bord. Nu se știe stadiul anchetei, dacă aceasta va continua sau se va încheia odată cu debarcarea migranților și nici dacă nava va fi liberă să plece în voiaj sau va fi reținută”, a afirmat Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Nava Nivin sub pavilion Panama a primit pe data de 7 noiembrie, un mesaj de la IMRCC Roma pentru a se îndrepta spre o ambarcațiune aflată în distres pentru asistență și salvare. Printre membrii echipajului se aflau navigatori din Liban, Ucraina dar și doi navigatori români.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*