Membri ai Parlamentului Britanic experimentează viața de militar din Forțele Aeriene Regale în baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale din baza Mihail Kogălniceanu. FOTO SAC Charlotte Hopkins RAF

Un grup divers de membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale detașat în sudul României la Mihail Kogălniceanu, în misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP) NATO, Operațiunea Biloxi.

Deputații au venit în România în cadrul Programului de Forțe Armate al Parlamentului, care oferă parlamentarilor oportunitatea de a vizita personalul militar britanic prin excursii de a vedea și de a experimenta mediul în care lucrează militarii.

La sosirea în România, politicienilor li s-a arătat mediul de lucru al echipajului Expeditionary Air Wing (EAW), detașat la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României. Ei au luat micul dejun cu militarii în fiecare zi, după care s-au alăturat briefului zilnic de dimineață ținut de către Ofițerul de Comandă, Wing Commander Chris Ball, la sediul EAW.

După brieful zilnic, deputații au vizitat Baza Aeriană pentru a vedea personalul detașat în rolurile lor de specialitate. Acest lucru le-a dat ocazia de a purta veste iluminatoare și de a se alătura unui inginer de aeronave pentru a escorta un Typhoon în timp ce era remorcat pe platformă și de a asista secția de Transport Mecanic (MT) cu întreținerea generală și controlul calității.

Senior Aircraftman Jack Curtis, un șofer MT pentru 135 EAW, a petrecut după-amiaza arătând parlamentarilor controalele calității MT, care se efectuează la fiecare 3 ore pentru a se asigura că combustibilul de aviație pentru Typhoon se poate folosi în siguranță.

“Deputații au fost foarte dornici să învețe despre ce EAW face în ansamblu. Ei au pus, de asemenea, o mulțime de întrebări despre rutina mea de zi cu zi din secția MT, precum și despre experiențele mele de muncă alături de personalul militar din SUA și România “, a precizat Jack Curtis.

De asemenea, a avut loc o prezentare comună a reprezentanților militari ai Forțelor Aeriene Române și a Forțelor Americane, care sunt la aceeași Bază Aeriană, împreună cu Wing Commander Ball, pentru a explica misiunea 135 EAW de eAP NATO, împreună cu rolurile celorlalte forțe militare aflate la baza aeriană și care operează în regiunea Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*