Mamografii și teste Babeș-Papanicolau gratuite pentru femeile din Constanța

campanie testare mamografie, babes papanicolau
La Constanța se vor realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Femeile din Constanța beneficiază, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018, de investigatii medicale gratuite în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea”. Desfășurată de Fundația Renașterea, în parteneriat cu Motivi România, campania urmărește atât depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, prin realizarea de mamografii și teste Babeș-Papanicolau, cât și promovarea importanței controlului medical periodic. Investigațiile medicale sunt realizate în Unitatea Mobilă de Diagnostic, dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, care va staționa în parcarea City Park Mall din Constanța, în perioada 8 martie – 6 aprilie.

În perioada 8-26 martie, au fost realizate 232 de teste Babeș-Papanicolau și 101 mamografii, numărul total de investigații oferite în cadrul campaniei fiind de 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Campania Unitatea Mobilă de Diagnostic se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

„Fundația Renașterea promovează accesul la servicii medicale de calitate și dreptul femeilor din România la programe de screening si diagnostic modern. Rata de supraviețuire în România este cu 20% mai mică decât in Belgia ( 64% vs. 84%), ceea ce este inacceptabil în Europa anului 2018. Prin această campanie de Diagnostic Mobil, pe care o desfășurăm din 2008, dorim să oferim astfel de servicii unui număr cât mai mare de femei și să promovăm importanța Programelor Naționale de screening pentru a crește rata de supraviețuire a femeilor afectate de aceste maladii în țara noastră. Acest lucru îl putem realiza prin educare și informare privind importanța controlului medical anual, prin introducerea de către stat a unui program de screening național pentru cancer de sân și optimizarea celui existent pentru cancer de col. Pentru aceste obiective militează Coaliția pt Sănătatea Femei“ a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.

Fundația Renașterea a fost înființată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenția publicului din România o problemă cu implicații majore în viața femeilor: cancerul de sân. În urma activității susținute, Guvernul României a acordat Fundației Renașterea, în anul 2008, statutul de Organizație de Utilitate Publică. În 15 ani, Fundația Renașterea, prin centrele sale medicale, a oferit peste 42.000 de investigații medicale gratuite femeilor din întreaga țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*