Mamaia, din nou pe harta triatlonului internațional. Ocean Lava are loc pe 24 iunie

Ocean Lava Mamaia
Triathlon la Mamaia

Ziua de sâmbătă, 24 iunie, va fi una cu totul memorabilă. Sportivi din țară și din străinatate se vor întrece în cadrul Ocean Lava România, Mamaia, o competiție internatională pe distanță semi lungă.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu de promovare a litoratului românesc la nivel internaţional ca staţiune turistică pentru sportivii amatori sau de performanţă.
Ocean Lava Romania face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand internațional de triatlon, care a luat naștere în Lanzerote în 2014, odată cu triatlonul Ocean Lava Arecife – Lanzerote. Acum a devenit un succes pe tot globul, având deja 20 de țări sub licență.

“Am decis să luăm licența Ocean Lava Planet din dorința de a crea un eveniment internațional de succes pe distanță semi lungă care, pe de o parte, să ne permită să ne păstrăm identitatea și cultura locală, iar pe de altă parte să îmbinăm creșterea nivelului competițional la categoria amatori, dar și să promovăm stațiunea Mamaia ca destinație turistică sportivă. De câţiva ani, am reuşit asta, staţiunea noastră fiind deja bine ancorată pe harta evenimentelor sportive de anvergură internaţională”, declară Vlad Stoica, Președinte Clubul Sportiv Smart Atletic

Ocean Lava Mamaia este parte și din circuitul pe distanță semi lungă al Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alături de alte trei competiții, cea de la Mamaia fiind a doua etapă din serie.

Traseul Ocean Lava Mamaia va fi unul plat, rapid și spectaculos

Evenimentul din Mamaia va fi organizat la cele mai înalte standarde, având un traseu desosebit atât prin spectaculozitate, cât și prin faptul că este foarte rapid la probele de bicicletă și alergare.
Proba de înot va fi în Marea Neagra, cea de bicicletă în jurul lacului Siutghiol, iar alergarea pe promenadă, pe lângă briza mării, ceea ce va oferi o experiență unică participanților care se vor aventura în competiție.

Finish-ul va fi și el spectaculos, cu o zonă controlată pentru atleți unde aceștia vor avea parte un tratamentul special post-cursă: punct de alimentare bogat, zonă de lounge și loc dedicat pentru masaj și recuperare. Kit-ul de start va fi unul complet, iar rezultatele vor fi afișate pe site în timp real, imediat ce participantul trece linia de finiș.

Hero sau Brave? Tu decizi ce vrei sa fii la Ocean Lava România

Ocean Lava România, Mamaia, este mai mult decât competiție sportivă de anduranță, este locul unde visele devin realitate. Este un concurs pentru sportivi curajoși, bine pregătiți, dar și pentru cei care vor să își depășească limitele. Entuziasmul, prietenia, distracția și competitivitatea se vor împleti într-o cursă cu totul deosebită.
Participanții vor putea alege una dintre cele două distanțe denumite generic HERO și BRAVE.

HERO este proba regină a competiției și este dedicată celor foarte bine pregătiți, având următoarele distanțe: 1,9km înot, 96km bicicletă și 21km alergare.
BRAVE a fost concepută pentru cei curajoși, care vor să iși depașească limitele și presupune parcurgea a 1km înot, 64km bicicletă și 7km alergare.
Clasamentele la proba HERO se vor face în funcție de fiecare an de naștere, așadar nu vor mai exista categorii de vârstă din 5 in 5 ani. În schimb, la proba BRAVE clasamentele se vor face din 5 în 5 ani.

Înscrierile la competiție se deschid luni, 27 martie, iar locurile vor fi limitate pentru fiecare probă în parte: 200 la HERO individual + 50 la ștafetă și 150 locuri la BRAVE.
Mai multe detalii despre competiție se găsesc pe site-ul oficial: http://oceanlava.ro/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*