Mamaia, cocaina și incompetenții din Ministerul Afacerilor Interne

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Peste 130 de kilograme de cocaină pură a ajuns la mal, adusă la mal de valuri. De la Corbu, Vadu și până la Tuzla, mai multe pachete au ajuns pe plajă. Sună a scenariu de film de comedie. O comedie cu proști în care personajele principale sunt polițiștii, polițiștii de frontieră și alți câțiva care au închis ochii. Lor li s-au alăturat alți incompetenți depășiți de situație: cei care comunică pentru toate instituțiile acestea.

Oamenii care trebuie să transmită un mesaj clar și să explice totul pentru populație. Dar asta se întâmplă pentru că în funcții de comunicare găsim numai domnișorele care habar nu au ce e aia comunicare de criză, informații oferite la timp, corect și eficient. Deh, dau bine în poză…

Povestea cocainei care a ajuns mai întâi prin Delta Dunării și apoi pe litoralul românesc este cusută cu ață albă de la un capăt la altul.

Uităm că România are un sistem ultra-performant – SCOMAR – care nu face altceva decât să filmeze și să supravegheze tot ce se apropie de țara noastră. Dacă nu au văzut o navă plină cu mai mult de o tonă de droguri, oare cum văd adevăratele pericole?

Poveștile din Delta Dunării au început cu negații. Nimeni nu voia să recunoască faptul că o tonă de cocaină a ajuns la malul mării. De ce? Pentru că asta înseamna că drogurile au ajuns cu o navă în apropiere de țărm, iar această navă nu a fost văzută nici de SCOMAR, nici de navele Gărzii de Coastă care mai patrulează prin zonă.

A trecut povestea, am avut parte de o conferință de presă la București și cam atât.

A urmat isteria cu pachetele de cocaina de pe litoral. Tot ce au putut să facă incompetenții care stau la cârma “Comunicării” din MAI a fost să roage populația să nu se apropie. Așa cum era normal, litoralul a devenit din nou de râsul tuturor.

În urmă cu 15-20 ani când ajungeau drogurile în Portul Constanța în containere, înțelegeam ca autoritățile să fie luate prin surprindere. Chiar și așa, anchetele nu păreau atât de trase de păr. Nu vedeai cocaina întinsă pe plajă, nici domnișorele care dau bine în poze, pe Facebook. Vedeai polițiști și procurori adevărați. Oare unde au dispărut?

OK. Să fim bine înțeleși: există și oameni competenți în Poliție. Dar munca lor e umbrită de selfie-polițiști (cei cărora le place mai mult să se pozeze decât să facă munca de Poliție).

Atunci când ai polițiști încadrați din sursă externă, așa se întâmplă. Nu vezi anchete, ci paradă, nu găsim vinovați, ci ne amuzăm cu poze pe Facebook, nu avem polițiști, ci pițipoance.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*