Mai mulți navigatori români aflați în porturi din China doresc să fie repatriați

Adrian Mihalcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigaorilor (SLN). FOTO Adrian Boioglu
Adrian Mihalcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigaorilor (SLN). FOTO Adrian Boioglu

Sindicatul Liber al Navigatorilor a fost contactat de mai mulți navigatori care se afla în rada sau porturi din China, ori în drum spre China, pentru relații privind posibilitatea repatrierii.

În această situație s-au contactat agențiile de crewing cu care SLN colaborează pentru a afla numărul exact de navigatori care se afla la aceasta data în porturile din China. În plus:

  • S-a contactat MAE pentru o informare corecta din zonă. Ambasada României de la Beijing este în alertă și poate să ajute la organizarea repatrierii navigatorilor din zonele neafectate de acest virus dacă aceștia/companiile le-o cer. Totodată este bine ca fiecare navigator să comunice MAE (Ambasadei din Beijing) coordonatele în vederea stabilirii unei situații exacte a numărului de cetățeni români care se află în China și de a putea acționa rapid în caz de nevoie;
  • S-a stabilit o comunicare rapida între SLN și Direcția Consulară din cadrul MAE pentru situații de urgență;
  • S-a transmis către ANR recomandarea de a cere tuturor agențiilor de crewing situația navigatorilor plasați pe nave de către acestea și care se afla în China.
  • S-a transmis o informare către navigatori dar și către familiile acestora cu privire la măsurile minime ce trebuiesc luate și care sunt riscurile de infecție.

 

„Nu sunt deocamdata motive foarte mari de îngrijorare, dar trebuiesc respectate cu strictețe măsurile de igienă, protecție și evitare de intrare în contact cu persoane bolnave. Zona afectata este în centrul țării, HUBEI. Autoritățile chineze au luat măsuri de izolare și de a împiedica răspândirea virusului. Pentru cei care se afla pe nave care pot opera în porturile chinezești, recomandăm evitarea aeroporturilor din China și amânarea repatrierii până nava atinge un port dintr-o țară sigură. Pentru cei ce se găsesc cu navele în șantier, nu putem emite nicio recomandare. Fiecare, în funcție de situația de la fața locului, trebuie să decidă dacă rămâne la bord sau cere repatrierea. La această oră, zonele aflate în vecinătatea porturilor nu sunt afectate de NCoV. Pentru membri de sindicat telefonul de urgență înscris pe cardul de membru este apelabil 24/24 pentru a raporta situații dificile și a ne da posibilitatea sa intervenim în limita responsabilităților noastre“ a precizat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*