Mai multe nereguli găsite la Teatrul de Stat Constanța în urma unui control al CJ Constanța. Directoarea Dana Dumitrescu a primit un preaviz de 60 de zile

Teatrul de Stat Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat luni, 21 ianuarie, rezultatul controlului efectuat de către o echipă mixtă a instituției la Teatrul de Stat Constanța.

Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformități. Astfel, din punct de vedere al contractelor de prestări artistice au fost constatate urmatoarele: pentru piesa, El Saludador au fost făcute plăți către diferiți prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa Testosteron, există sume, achitate suplimentar față de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru proiectul Ovidius In Love, deconturile pentru decoruri au fost realizate greșit, astfel încât Primaria Constanța, finanțatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect.

Marius Horia Țuțuianu a precizat că și în privința actele administrative au fost identificate nereguli, în sensul că, Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de Organizare și Funcționare, modificat și aprobat prin Hotărâre de Consiliu Județean, ca urmare a modificărilor Organigramei și a statelor de funcții.

De asemenea, există un număr mare de registre (registru de intrări/ieșiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice și reprezentări de actor, registru de decizii..etc), foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieșiri , numere dublate, și de asemenea, există multe referate anulate.

“Ca urmare, după acest control, dispun activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dumitrescu. Astfel, doamna Dumitrescu va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului dumneaei. În plus, i-am solicitat doamnei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea doamnei Dana Dumitrescu în calitatea sa de manager. Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca și om de teatru, însă contest calitațile dumneai de manager. Sper ca doamna Dumitrescu să înțeleagă și, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanți ai direcțiilor instituției, iar concluziile au fost centralizate și analizate de către Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.

După ce Dana Dumitrescu nu va mai ocupa funcția de manager al teatrului, Consiliul Județean Constanța va numi un director interimar, până la organizarea unui concurs.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*