Mai este o săptămână până la deschiderea Taberei Internaționale de Pictură organizată de Primăria Medgidia în municipiul Medgidia

Primăria și Consiliul Local Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 26 iulie – 4 august, în municipiul Medgidia se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”. Ediția din acest an se desfășoară în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2.

Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta 20 de artiști plastici din următoarele țări:

  • România: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai
  • Bulgaria: Nikolai Iliev, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev,Todor Iliev
  • Cipru: Feridun Işıman
  • Germania: Leticia Sansores, Tana Ribeiro
  • Republica Moldova: Vasile Rață
  • Turcia: Bahri Genç, Kenan Özgür

Startul evenimentului se dă vineri, 26 iulie, printr-o întrunire a artiștilor plastici care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Medgidia.

Ca și în anii precedenți, în această perioadă municipiul Medgidia va deveni locul în care talentul creativ și artistic al participanților, originalitatea și multiculturalitatea își vor spune cuvântul prin lucrările semnate de artiștii plastici.

Operele de artă care vor îmbogăți patrimoniul cultural al municipiului vor putea fi admirate în cadrul vernisajului care va avea loc sâmbătă, 3 august 2019 de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*