Liberalul Mihai Tararache, despre cartierul Henri Coandă: “O bombă socială pe punctul de a exploda”

Mihai Tararache
Mihai Tararache

Constănțenii care locuiesc pe strada Soveja știu deja că prețurile apartamentelor au scăzut, iar infracționalitatea crește. Simplul fapt că în zonă s-au mutat din ce în ce mai mulți indivizi certați cu legea, aduși în cartierul de containere construit de Primărie, a făcut ca oamenii să fie aduși la disperare.

Deputatul PNL Mihai Tararache trage semnalul de alarmă pe care îl așteptau toți cei care sunt nevoiți să suporte furturile, tâlhăriile. gălăgia și scandalurile din Henri Coandă. Dacă inițial ideea cartierului de containere era să se transforme într-o soluție pentru familiile cu probleme financiare, acum totul s-a întor împotriva constănțenilor. Mulți dintre cei care aveau apartamente în zonă au ales să plece.

Liberalul este de părere că locuitorii cartierului Henri Coandă care respectă legea și doresc să trăiască într-un mediu sănătos și civilizat, dar și vecinii din celelalte cartiere au cerut în mai multe rânduri sprijinul autorităților locale, fără însă ca situația să se rezolve.

“Acesta este momentul în care numărul mesajelor disperate de la constănțeni a devenit din ce în ce mai mare, astfel încât m-am decis să intervin în rezolvarea situației”, spune Mihai Tararache, deputat PNL ce reprezintă Constanța în Parlamentul României. 

“Din păcate, autoritatea locală a eșuat, transformându-se într-o administrație ANTI-CONSTĂNȚENI, și în loc să construiască un cartier pentru persoanele cu adevărat nevoiașe, au pus umărul la apariția unui focar infracțional în inima Constanței”, consideră deputatul constănțean Tararache.

Soluția propusă de deputatul liberal este schimbarea radicală a logicii care stă la baza acordării locuințelor.

“Este inadmisibil ca persoane violente și cu un trecut infracțional să beneficieze de locuințe sociale din banii constănțenilor”, spune Tararache.

“Trebuie să schimbăm paradigma și să spunem stop infracționalității. De aceea, consider că este nevoie urgent de măsuri care să rezolve această bombă socială, până la cele mai radicale dacă nu se poate altfel. Am luat deja legătura cu un grup de juriști specializați pentru a gândi împreună un set de soluții care să ne permită să facem acest lucru, respectând legislația în vigoare. Primăria a construit acest cartier cu gândul că astfel va obține câteva mii de voturi, însă a pierdut din vedere majoritatea cetățenilor din Constanța, care sunt civilizați și respectă legea, iar în schimbul taxelor plătite primesc de la Primărie astfel de “cadouri” otrăvite”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Construirea unui grup de imobile speciale, nu mi se pare o soluție de integrare a celor lipsiți de șanse. S-a format un soi de ghetou. Locuitorii din aceste blocuri au căpătat deja un anumit statut social, depreciativ, doar prin faptul că locuiesc acolo. Statut care le scade șansele de integrare. Disiparea acestor oameni în întregul municipiu le-ar fi dat o șansă în plus. Acum ei și copiii lor sunt subiectul unei noi prejudecăți, au încă un dezavantaj, care le adâncește problema. Copiii lor se vor integra și mai greu, anturajul altor copii dezavantajați neajutând la integrarea lor socială, dimpotrivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*