Liberalii cer demisia lui Decebal Făgădău pentru că primăria a cheltuit 600.000 lei pentru publicitate

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Liberalii conduși de Vergil Chițac sunt supărați că Decebal Făgădău cheltuiește banii publici pentru publicitate și reclamă. Numai în lunile ianuarie și februarie 2016, din bugetul local au plecat aproape 600.000 lei – cu mult peste sumele cheltuite de alte municipii din țară. Liberalii spun că Primăria Constanța a cheltuit de 200 ori mai mult decât municipiul București.

“Considerăm inadmisibil că, în timp ce primăria Constanţa se declară incapabilă să suporte subvenționarea transportului în comun pentru studenți, îşi permite să risipească în continuare banii publici către clienţii de casă ai PSD fără să ţină cont de nevoile reale ale oraşului care a ajuns în ruină. Dovadă acestei afirmaţii o fac cele două contracte care au înghiţit în lunile ianuarie şi februarie tot bugetul de publicitate al primăriei Constanţa şi anume: contractul de publicitate subsecvent nr. 18039/05.02.2016 al Acordului cadru de publicitate TV nr. 16652/04.02.2013, încheiat cu Soti Cable Neptun SRL, în valoare de 803.628 lei fără TVA, şi contractul subsecvent nr. 129326/11.09.2015 al Acordului subsecvent al acordului de publicitate presă nr. 110541/11.09.2011, încheiat cu SC Telegraf Advertising SRL, în valoare de 893.590 de lei, fără TVA. În total, 1.697.218 lei, fără TVA, adică 379.954 euro, fără TVA, la cursul BNR de astăzi.

Reamintim că pe parcursul anului trecut, societăţile Soti Cable Neptun (Neptun TV) şi Telegraf Advertising (editorul cotidianului Telegraf) administrate la acea dată, de omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost vizitate de procurorii DNA. Sorin Strutinsky a fost arestat pentru 30 de zile, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

În cazul SOTI, procurorii au desfăşurat percheziţii atât la studioul din Bucureşti, cât şi cel din Constanţa şi au cerut contractele încheiate de Soti Cable Neptun SRL cu diverşi parteneri în perioada 2007 – 2010. La firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf, procurorii au cerut contracte încheiate de companie în perioada 2005 – 2015.

Aşteptăm ca în termen de 5 zile, Decebal Făgădău să îşi prezinte demisia, aceasta fiind, în acest moment singură soluţie pentru a stopa corupţia care continuă să sufoce oraşul Constanţa. Totodată, în numele transparenţei cheltuielilor bugetare, cerem că Primăria să prezinte motivaţia acestor cheltuieli, respectiv tipul ştirilor plătite din bani publici pentru a fi siguri că nu suportăm din banii noştri reclamă electorală a PSD”, a declarat Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*