Școala Gimnazială numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din municipiul Constanța este locul desfășurării unui exercițiu de protecție civilă

Exercițiu de alarmare în Constanța. FOTO Primăria Constanța

În cursul zilei de 23 octombrie, în intervalul orar 10:00-11:00, Primăria municipiului Constanța prin Direcția Tehnic Administrativ – Șerviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța și reprezentanții Oil Terminal SA, va desfășura un exercițiu la Școala Gimnazială numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“, cu tema: „Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor Școlii gimnaziale numărul 16 în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.”

La ora 10:20 se va introduce, prin mijloacele de alarmare din zonă, semnalul „Alarmă la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, pentru alarmarea populației în urma producerii unui accident chimic cu posibile efecte în afara amplasamentului operatorului economic sursă de risc.

La terminarea exercițiului va fi transmis semnalul „Încetarea alarmei” care constă într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Exercițiul are ca scop pregătirea cadrelor didactice, personalului administrativ și elevilor Școlii Gimnaziale numărul 16 în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii unui accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Pe timpul desfășurării exercițiului, în zona Școlii Gimnaziale numărul 16, vor fi restricții de circulație.

În situații reale, în urma unui accident chimic, se formează un nor toxic, care poate să acţioneze timp de câteva minute sau ore, în funcţie de situaţia meteorologică locală, pe direcţia de deplasare a vântului.

Accidentele chimice reprezintă în fapt eliberarea în mediu, ca urmare a unor cauze antropice sau naturale, a unor substanțe toxice industriale în asemenea cantități încât depășesc mult nivelele maxim admise și pot afecta sănătatea populației (pot cauza intoxicarea sau moartea).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*