“La marginea mării” – Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu la Teatrul Național de Operă și Balet

Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu
Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu

Ziua nașterii lui Eminescu este sărbătorită printr-un eveniment cultural la Constanța. Spectacolul “La marginea mării” aduce pe aceeași scenă artiști locali și naționali.

Evenimentul are loc pe 15 ianuarie 2016, de la ora 18.30 la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și este organizat de Asociația Civică “Pentru Constanța” în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Spectatorii vor avea parte de lieduri pe versuri de Eminescu interpretate de soprana Laura Eftimie și baritonul Marius Eftimie, acompaniați la pian de Andrada Ștefan. Va urma un moment de balet susținut de Amalia Mândruțiu și Horațiu Cherecheș, prim-soliști la TNOB, urmat de “Câteva reflecții asupra gânditii poetice eminesciene” exprimate de Angelo Mitchievici, preșefintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea.

Evenimentul va culmina cu un recital liric de excepție al actorilor Maia Morgenstern și Marius Manole.

Organizatorii vor premia liceeni constănțeni care au obținut rezultate la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română 2015. În foaierul teatrului va fi prezentă expoziția “Eminescu în grafica lui Salmen” din colecția lui Viorel Lipovan.

Afișul spectacolului "La marginea mării"
Afișul spectacolului “La marginea mării”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*