La Cumpăna se derulează un proiect social destinat îmbunătățirea vieții copiilor din comună

Primăria Cumpăna desfășoară un proiect social destinat copiilor. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria comunei Cumpăna, reprezentată legal prin persoana doamnei primar, ec. Mariana Gaju, în parteneriat cu Fundația Principesa Margaretă a României și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, derulează în perioadă 1 octombrie 2017 – aprilie 2018, proiectul „Îmbunatățirea calității vieții copiilor din comună Cumpăna aflați în situație de risc sau abandon școlar”- Investiție în Mediul Rural 2017-2018.

 

În cadrul acestui proiect, cei 42 de beneficiari au primit astăzi, pachete cu alimente de bază: pui, ulei, orez,bulion, paște, mazăre, zahăr, pate, ciuperci, mălai și făină.

La inițiativă doamnei primar ec. Mariana Gaju, evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, care a încetat din viată, marți, la vârstă de 96 de ani.

Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor  din comuna Cumpăna aflaţi în situaţie de risc sau abandon şcolar” are drept scop prevenirea  abandonului şcolar pentru un număr de 42 de copii din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, precum şi prevenirea marginalizării elevilor cu rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii cu posibilități reduse sau din familii aflate într-o perioadă mai dificilă (ex. pierderea temporară a locului de muncă, divorţul părinţilor, plecarea părinţilor la munca în străinătate, consum de alcool al părinţilor, pierderea unuia dintre părinţi, violenta in familie  şi reducerea riscului de excluziune socială a copiilor şi a familiilor lor.

În comunități vulnerabile de pe întreg teritoriul României, Fundația Principesa Margareta a României oferă beneficiarilor săi instrumentele și cunoștințele pentru ca aceștia să se poată ajuta singuri. Acordăm ajutor individualizat copiilor, vârstnicilor, familiilor aflate în situații de criză și sprijinim comunitățile în identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*