La Aeroportul Mihail Kogălniceanu s-a finalizat proiectul „Reabilitate Platforme de staționare aeronave incintă aeroport“

Vizită oficială la AI Mihail Kogălniceanu. FOTO S.N.„Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța

S.N.„Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța”-S.A. anunță finalizarea proiectului „ Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport.

Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport”, DMI 2.4 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian”.

Perioada de implementare: mai 2012 – august 2015. Perioada de notificare a defecțiunilor: septembrie 2015 – septembrie 2017
Valoare totală proiect: 103.214.231,12 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a promova un sistem de transport durabil în incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța, în vederea facilitării transportului în condiţii de siguranţă, rapid şi eficient, pentru persoane şi mărfuri cu un nivel de servicii la standarde europene.
Lucrarea a avut ca obiect – reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi a bretelelor de acces la pista de aterizare/decolare din incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, pe o suprafaţă totală de 155.253,68 mp.

Scopul investiţiei este de a uniformiza capacitatea portantă a întregii suprafeţe prin reabilitarea platformelor de staţionare aeronave și creșterea acesteia la PCN 62. Realizarea lucrărilor prevăzute în proiect se armonizează cu lucrările de proiectare anterioare şi se integrează în programul de dezvoltare şi modernizare a A.I.M.K.C. privind asigurarea condiţiilor de rulaj la sol al aeronavelor, conducând la mărirea siguranţei traficului aerian şi la creşterea capacităţii de deservire a acestuia cu gama de avioane ce operează în prezent pe aeroport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*