KMG International, compania mamă a platformei Petromidia, publică primul raport de sustenabilitate

Angajati Petromidia. FOTO KMG International
Angajati Petromidia. FOTO KMG International

Companiile mari internaționale care au rezultate pozitive în ceea ce privește calitatea locului de muncă, grija pentru angajați și mediu au această practică de ani buni. KMG International a publicat acum pentru prima dată un raport de sustenabilitate.

“Raportul ilustrează implicarea constantă a KMG International, în calitatea sa de jucător important în economia românească, față de comunitățile locale, clienți, angajati și parteneri, dar și angajamentele viitoare în relația cu aceștia. Abordarea Grupului față de sustenabilitate este de a gestiona într-o manieră integrată riscurile și oportunitățile legate de operațiunile de rafinare, trading, retail și servicii industriale, în conformitate cu legislatia națională și internațională, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi”, a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.

Partea economică a raportului anunță investiții de 1,56 miliarde de dolari făcute în ultimii 7 ani în România. O treime din acești bani au fost alocați pentru managementul mediului. Compania a procesat până acum 33 de milioa tone de materie primă și a virat la bugetul de stat 3,2 miliarde de dolari.

Partea de mediu este însă cea care îi interesează pe locuitorii din județul Constanța. În 2013 Rafinăria Petromidia era primul producător local de combustibil care se alinia la standardul de emisii Euro 5. În privința managementului deșeurilor, rata de valorificare a fost îmbunătățită până la 97,7% în 2014.

KMG International se poate lăuda cu zero accidente soldate cu pierderi de vieți omenești în ultimii doi ani și faptul ca 76% dintre angajați sunt cetățeni români. În 2014 forța de muncă a crescut cu 1,67% față de anul precedent și toți angajații au fost incluși în programele de performanță și de dezvoltare a carierei.

Raportul integral este disponibil online la adresa: http://www.rompetrol.com/kmg-international/annual-reports.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*