Județul Constanța, după Codul Roșu de viscol. 271 persoane blocate în nămeți au fost salvate

Pompierii militari au intervenit în timpul Codului Roșu
Intervenție pe timp de vreme rea

Date și informații privind situația meteorologică și hidrologică:

la ora 02:00-6.01.2017, la nivelul judeţului Constanţa a intrat în vigoare AVERTIZAREA COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului cu viteze la rafală 75-80 km/h, viscolind zăpada.

Date și informații privind măsurile adoptate la nivelul CJSU și CLSU

– începând cu ora 21:00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa s-a activat şi a intrat în funcţiune Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor iar la sediile primăriilor de pe raza judeţului Constanţa a fost instituită permanenţa, începând cu ora 21:00.

–  s-a luat măsura constituirii a trei echipaje mixte compuse din doi paramedici şi personal de la RAJDP şi DRDP pentru intervenţia cu cele trei şenilate existente la nivelul judeţului Constanţa (Băneasa, Topraisar, Valea Dacilor).

Aspecte de interes operativ:

–   Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse, începând cu ora 06,00, pe raza judeţului Constanţa au fost închise circulaţiei publice toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene;

–    La ora 08,00 se activează codul roşu de vijelii şi ninsori

Pentru degajarea drumurilor şi acordarea de ajutor persoanelor din trafic aflate în dificultate, RAJDP acţionează pe drumurile judeţene cu 80 de utilaje şi 180 de angajaţi, iar angajaţii DRDP acţionează cu 68 de utilaje de deszăpezire şi 72 de oameni;

La ora 10,00, s-a solicitat intervenţia a 8 utilaje aparţinând Ministerului Apărării Naţionale;

Au fost semnalate 115 cazuri dintre care 73 de cazuri au fost rezolvate (113 autoturisme şi 271 persoane). În curs de soluţionare – 42 de cazuri (67 autoturisme, 93 persoane)

Au fost transportate la spital în condiţii de siguranţă 3 femei însărcinate şi 8 persoane care necesitau dializă

Liniile de medie şi înaltă tensiune şi mai multe transformatoare care deservesc aproximativ 90 de localitaţi din judeţ şi câteva cartiere din municipiul Constanţa sunt afectate. În toate cazurile intervin 25 echipe de întreţinere;

Reamintim conducătorilor auto să respecte pe cât posibil recomandările facute de către autoritatile competente, referitoare la deplasarea cu autovehiculele pe perioada valabilitatii codurilor de vreme rea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*