JCI Constanța desfășoară cea de-a IV-a ediție a campaniei „Share your Blood, save a life“

JCI Constanța desfășoară a patra ediție a campaniei „Share your blood, Save a life“

Junior Chamber Internațional (JCI) Constanța, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța (CRTS Constanța), desfășoară a patra ediție a campaniei „Share your blood, Save a life“, extinsă anul acesta la nivel national prin Federația JCI România, ce are drept scop promovarea și conștientizarea importanței donării de sânge.

Această se va desfășura în perioada 14 – 21 aprilie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 8:00 – 13:00.

De asemnea, sâmbătă, 14.04.2018, Spitalul Municipal Mangalia și un grup de voluntari din localitate, invită locuitorii Municipiului Mangalia să vină să doneze sânge. Pentru mai multe detalii și programări, sunați la unul din numerele: 0748 881 570 / 0744 696 390 / 0752 144 322.

“Share Your Blood, Save A Life” este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii permanente de sânge din unitățile medicale, nevoie ce poate fi acoperită prin implicarea constantă a comunității.
Potrivit statisticilor, în România doar 2% din populaţie donează sânge. În aceste condiţii, constănțenii care vor să dea o mână de ajutor celor care au nevoie de transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce suferă operaţii dificile sau bolnavii care necesită tratamente împotriva cancerului, sunt invitați să se alăture acestei campanii.

Beneficii pentru sănătate:

• donatorii își reduc semnificativ riscul de accidente cardiovasculare și implicit riscul de a paraliza.
• donarea de sânge presupune și o pierdere de calorii;
• când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și regenereze imunitatea.
• crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Criterii pentru donare:

• Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
• Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
• Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
• În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*