Jandarmii IJJ Constanța vor asigura măsuri de ordine publică cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Dervent, dar și la mănăstirea din comuna Crucea

Jandarmii constănțeni vor fi prezenți la mănăstirea Dervent. FOTO IJJ Constanța

Vineri, în data de 13 aprilie, peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică, în scopul desfăşurării într-un climat de normalitate civică a ceremoniilor religioase prilejuite sărbătorirea hramului mănăstirii Dervent – Izvorul Tămăduirii situată în satul Galiţa, precum şi hramului mănăstirii Sfânta Cruce – Izvorul Tămăduirii situată în comuna Crucea.

În vederea prevenirii oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii vor intra progresiv în dispozitivul constituit la mănăstirea Dervent, chiar din seara de joi 12 aprilie.

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:

  • adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
  • respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
  • evitarea purtării la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția;
  • acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
  • acordarea unei atenţii deosebite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate.

Oamenii legii le reamintesc cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*