Jandarmii au de asigurat măsuri de ordine publică în week-end

Jandarmii asigură liniștea și ordinea publică la evenimente. FOTO IJJ Constanța

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale sunt angrenaţi în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în zona de responsabilitate.

Evenimentele la care vor fi prezenți jandarmii sunt:

  • în perioada 9–12 august, jandarmii constanţeni vor avea în atenţie festivalul cinematografic „Filme în aer liber” şi evenimentul cultural-artistic „Sunset Sea-mphony”, pe faleza Cazinoului din Constanţa;
  • pe10 august, oamenii legii vor fi prezenţi în zona Sălii Sporturilor, unde va avea loc partida de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud Constanţa şi A.H.C. Dunărea Călăraşi, începând cu ora 18.00.
  • pe 11 august, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la meciul de rugby dintre echipele A.C.S. Tomitanii Constanța şi C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, ce se va disputa pe stadionul Mihail Naca cu începere de la ora 11.00, precum şi la evenimentul cultural-artistic ocazionat de sărbătorirea „Zilei comunei Siliştea”
  • pe 12 august, jandarmii vor acţiona în zona Pieţei Ovidiu, unde va avea loc expoziţia auto „Custom Cars Grand Tour”.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

„Recomandăm celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de convieţuire socială şi prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte ce aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului“, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*