Iti place să admiri stelele? Hai în tabăra de astronomie și astrofotografie de la Observatorul Astronomic Constanța

Asociația Club Astronom Experience

La începutul weekendului viitor, în zilele de 21 și 22 iulie, Asociația Club Astronom Experience, organizează o mini tabăra de astronomie și astrofotografie, “Privește cerul”, ediția I.

Pasionații, dar și amatorii sunt invitați să descopee misterele cerului nopții și farmecul astrofotografiei. Minitabăra se va desfășura în zona localității Colelia, la aproximativ 55 km Nord de Constanța. Locația a fost aleasă pentru că se află în plin centrul Dobrogei, departe de marile localități, acolo unde poluarea luminoasă este 0%. Se vor puteaadmira galaxia din care facem parte (Calea Lactee), galaxia învecinată (Andromeda), planetele Jupiter, Saturn, Venus, roiuri de stele și multe alte frumuseți ale Universului.

Vor participa Ștefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic, Andrei Rotaru, elev premiat N.A.S.A și Adrian Dedu, astrofotograf profesionist.

Cei dornici se pot înscrie la numărul de telefon 0766436310 – Ștefan Costache, organizator. Înainte de plecarea de vineri 21 iulie a.c., ora 16.00, care se va face din parcarea de lângă Delfinariu va avea loc o primă ședință tehnică. Aceasta se va ține miercuri 19 iulie a.c., ora 18.00 la sediul Observatorului Astronomic unde se vor discuta mai multe aspecte legat de această activitate – cazarea, masă, transport. Trebuie ținut cont și de capriciile vremii. Dacă condițiile meteo vor fi nefavorabile, plecarea se va amâna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*