ISIS Hospital anunţă inaugurarea Centrului de naşteri din Constanța

nou-nascut la Spitalul privat ISIS

Dovezile arată că femeile care nasc într-un mediu relaxat, non-medical şi care beneficiază de susţinerea unei moașe dedicate au nevoie de mai un suport analgezic redus în travaliu şi în timpul nașterii, fiind predispuse la o evoluție mai rapidă a travaliului către o naștere nemedicalizată.

Tocmai de aceea, pentru a răspunde dorinţelor gravidelor şi din convingerea că orice viitoare mămică are dreptul de a-şi exprima nevoile aşa cum sunt percepute de fiecare în parte şi împlinite într-un cadru în maximă siguranţă, Isis Hospital lansează o nouă opţiune de naştere – asistată de moaşă.

Centrul de nașteri este o unitate a maternității noastre care se adresează femeilor gravide cu sarcini fără risc.

Alegerea acestei opţiuni oferă gravidei posibilitatea de a naşte într-un mediu prietenos, fără proceduri medicale de rutină. De fapt, chiar amplasarea în interiorul spitalului sporește siguranța actului nașterii în situațiile în care intervențiile medicale sunt necesare; transferul către secţia de Obstetrică sau către blocul operator şi preluarea cazului de echipa de medici făcându-se în cel mai scurt timp posibil dacă moașa o recomandă.

Gravidele sunt invitate la evenimentul de lansare unde vor putea să afle detalii despre noul proiect, să discute cu echipa de moaşe şi să se consulte cu medicii obstetricieni. Se anunţă o întâlnire relaxantă, cu răspunsuri uitle şi soluţii pentru fiecare naştere.

De ce este recomandat ca o gravidă să aleagă un centru de nașteri:

• Fără intervenții medicale de rutină: în locul monitorizării electronice continue a fătului, procedură ce poate constrânge gravida la a sta în pat, o moașă monitorizează bătăile inimii cu ajutorul unui aparat Doppler de mână; echipamente pentru perfuzii, oxigen, resuscitare neonatală și medicamente sunt disponibile dar nu folosite de rutină; toate examinările nou-născutului au loc în camera de naștere fără a-l separa de mamă.

• O rețea de servicii medicale: toate screeningurile și consultațiile prenatale pot avea loc în incinta spitalului; medici specialiști pot fi consultați oricând e necesar; medicii obstetricieni sunt tot timpul la dispoziție dacă este necesara efectuarea transferului în timpul travaliului, al nașterii sau după naştere;

• Încurajări pentru a avea o naștere nemedicamentată: moașele sunt pregătite să ajute gravida pe toată durata travaliului și sunt dedicate în îndrumarea către o naștere nemedicamentată dacă se dorește. Terapia cu analgezice este disponibila dacă gravida dorește;

• Libertatea de mișcare: Gravida se poate mișca liber, își poate alege poziția de naștere, poate mânca și bea ceea ce dorește în timpul travaliului;

• Nașterea în apă: cel puțin o parte a travaliului, nașterea sau ambele pot avea loc într-un bazin special conceput pentru nașteri. Acest lucru poate ameliora durerea, elimină nevoia de anestezice și grăbeşte travaliul;

• Un mediu plăcut și cald: travaliul și nașterea au loc într-o încăpere individuală, intimă; diverse obiecte de mobilier sunt disponibile pentru gravidă și pentru partenerul/partenera ei.

• Continuitatea îngrijirii: după naștere, moașele Centrului de Nașteri sunt disponibile pentru întălniri și consultații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*