Școala Altfel la Aeroportul Tuzla. Sute de elevi merg la simulatorul de zbor și la hangarul de elicoptere

Scoala Altfel la Aeroportul Tuzla FOTO RAS
Scoala Altfel la Aeroportul Tuzla FOTO RAS

Aeroportul Alexandru Podgoreanu – Tuzla își deschide porţile în perioada 15 – 19 mai 2017, în cadrul programului “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Intrarea tuturor copiilor și elevilor este gratuită, iar vizitele se desfășoară în intervalul 8:00 – 16:30, pe bază de programare.

Regional Air Services (RAS) susţine programele educative desfășurate de instituţiile de învăţământ din România, dar și din străinătate și încurajează și în 2017 vizitele școlilor în cadrul Săptămânii Altfel. Această activitate presupune un important efort logistic din partea reprezentanţilor RAS dar, așa cum a demonstrat experienţa anilor trecuţi în care succesul a fost incontestabil, reușește să îi ajute pe elevi să se familiarizeze cu atmosfera de pe un aeroport și să le descrie perspectiva unei frumoase alternative profesionale – cea de pilot. La această profesie pot accede urmând cursurile Şcolii de zbor de la Tuzla – ai cărei absolvenţi sunt, începând din 2017, și parte a programului Ryanair APC.

Odată intraţi pe poarta aeroportului, copiii vor descoperi lumea fantastică a aviaţiei. Vor afla lucruri interesante legate de istoria aeroportului care a împlinit anul acesta 50 de ani de la primul zbor făcut aici de piloţii AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare românești, despre cel mai spectaculos show privat de acrobaţie aeriană – Aeromania, desfășurat aici în fiecare vară, dar vor putea și să urce în avioane, să fotografieze, iar cei mari vor avea ocazia să testeze simulatoarele de zbor.

Şcoala de zbor Tudor Greceanu de la Tuzla este o pepinieră pentru tinerii ambiţioși care iubesc aviaţia: cea mai tânără elevă a unei școli de pilotaj din România a urmat și absolvit cursurile aici, începând cu vârsta de 15 ani.

Elevii din clasele superioare au acces și în sălile “Şcolii de supravieţuire pe mare Constantin Ştefănescu”- prima școală de acest tip și acreditată OPITO din Europa Centrală și de Est – unde, cu programare, pot asista la diverse demonstraţii. De asemeni, accesul le este permis și în simulatoarele pentru însoţitorii de bord (stewarzi) și în cele pentru foc și fum.

Aeroportul Alexandru Podgoreanu Tuzla, care găzduiește școlile ce pot fi vizitate în perioada 15-19 mai, ocupă o poziţie de lider în aviaţia românească, aflându-se pe locul 2 după Otopeni în privinţa numărului de aterizări și decolări în 2016 (22.000).

Ca în fiecare an, la plecare, fiecare copil va primi un cadou din partea Toortitzi, dar și materiale școlare din partea Regional Air Services.

Programările vizitelor se stabilesc cu reprezentanţii aeroportului Tuzla:

Persoana de contact: Cristina Ilinca
Numar de telefon: 0735.55.01.10
Adresa de mail: cristina.ilinca@regional-air.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*