VIDEO RAJA Constanța se pregătește pentru investiții majore. Primul beneficiu al clienților: plata online a facturilor pe o platformă modernă

Directorul General al SC RAJA SA, Felix Stroe și conducerea companiei. FOTO CTnews.ro
Directorul General al SC RAJA SA, Felix Stroe și conducerea companiei. FOTO CTnews.ro

Factura de apă se poate plăti acum online, de pe telefon sau calculator, scutindu-ne de drumuri la casierii, cozi petrecute în picioare și ore pierdute.

“Avem o platformă online care rivalizează cu cele mai bune platforme online din România, deci puteți să plătiți online factura de apă inclusiv de pe un smartphone. Serviciul este activ din luna aprilie. Cu curaj, de acum puteți să va plătiți factura online. Cred că-i un lucru extraordinar! Evităm bătăile de cap, evităm deplasările inutile… Cu facturile avem o problemă din cauza Poștei Române cu care este tot mai greu să lucrezi. Nu mai duc facturi în mediu rural, nu mai duc în orașe mici… și avem o problema deosebită cu facturile” a declarat Felix Stroe, directorul Regiei Județene de Apă.

Factura de apă se poate plăti acum direct de la adresa https://contulmeu.rajac.ro/ în câțiva pași simpli: accesarea adresei și intrarea în cont, selectarea facturii de plătit și accesarea zonei securizate de plăți, plasarea comenzii și finalizarea plății prin introducerea datelor personale de pe card, iar la final, confirmarea tranzacției.

Pentru crearea unui cont este nevoie de o adresă validă de e-mail și o factură RAJA. Serviciile de care puteţi beneficia prin crearea unui cont online sunt: accesarea datelor despre facturile dumneavoastră pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare și descărcarea acestora în format .pdf, efectuarea de plăți online, verificarea soldului, transmiterea indexului de la contoar.

Un alt detaliu important pe agenda regiei județene de apă este demararea Programului Operațional de Investiții Mari cu bani europeni, a cărui valoare ajunge la 650 de milioane de euro (fără TVA). Sunt planificați 700 de km noi conducte de apă potabilă, refacerea “ca și noi” a 48 de stații de tratare a apei și tot atâtea stații de pompare aferente, plus rețele noi de canalizare care însumează aproape 600 de km.

“Am depus aplicația financiară pentru Programul Operațional de Investiții Mari. Valoarea totală a acestui program depășește 650 de milioane de euro. Acest program a fost apreciat de JASPERS, consultantul angajat de Uniunea Europeană pentru toate proiectele de mediu din România, ca fiind cel mai mare proiect de specialitate care s-a făcut vreodată în Uniunea Europeană. Ne mândrim enorm cu acest proiect”, a spus Felix Stroe, directorul RAJA Constanța.

Însă cea mai importantă investiție din cadrul Proiectului este reprezentată de Sistemul Regional Constanța; doar acest proiect valorează 60 de milioane de euro fără TVA. Suntem în pericol să rămânem fără apă suficientă pentru sudul județului, partea de Litoral. Timp de 3 ani RAJA a proiectat un sistem de aducțiune a apei de la 145 km distanță printr-o magistrală care va urma traseul Medgidia – Castelu- Murfatlar – Valul lui Traian- Constanța Sud – Mangalia – Limanu. Ceva asemănător ca amploare și complexitate s-a mai făcut doar în vremea comunismului, când s-au construit stațiunile turistice din sudul litoralului.

“Orașele constănțene se aprovizionează cu apă din surse subterane și s-a constatat în ultimii ani că nivelul pânzei freatice tot coboară, constant. Acum luăm apă de la 300 metri adâncime; înainte luam de la 70 de metri. Se schimbă clima, coboară pânza freatică. Vom lua apă de cea mai bună calitate, pentru că în acviferul subteran al Medgidiei se găsește cea mai mare resursă de apă potabilă din România. A dat Dumnezeu un sol arid la suprafață, dar în pământ avem apă pentru toată România. Am făcut analizele la Institutul Național de Sănătate Publică, și, ca parametri, este cea mai bună apă plată din România. Ea va merge pe un traseu – inclusiv Constanța va beneficia – nou nouț care va dura zeci de ani și va rezolva problema apei în sudul litoralului”, a precizat Felix Stroe.

Este un program ambițios calificat de firma de consultanță JASPERS a Uniunii Europene drept cel mai mare de acest fel care s-a făcut vreodată în UE.

Cuvinte de laudă are si compania de audit financiar Deloitte, care plasează RAJA Constanța pe locul 454 în lista agenților economici din România, dintr-un total de 485.613 agenți economici care erau activi în anul 2o16. Regia de Apă este al patrulea agent economic din județul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. RAJA aveti contabilitatea cea mai slaba dintre toti furnizorii .
    Sunteti furnizorul cel mai stresant dintre toti .
    Din doua in doua luni primim plicuri cu notificari si somatii pentru facturi achitate , inclusiv cele achitate la casieriile RAJA.
    Orice factura vine cu restanta la factura anterioara indiferent daca este platita sau NU.
    De ce nu va modernizati contabilitatea ? Ce o fi asa de greu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*