INTERVIU Valentin Vrabie explică de ce s-a înscris în ALDE: “Clasa politică este murdară. Mă apuc de treabă!”

Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Primarul Valentin Vrabie a anunțat astăzi că s-a înscris în ALDE. Edilul de la Medgidia ne-a acordat un interviu în care detaliază motivele acestei decizii.

Constanța NEWS: Ce v-a motivat să luați decizia de a merge către ALDE?

Valentin Vrabie: Păi de ce să merg la un partid ca PSD sau PNL unde toată lumea ar spune că l-au cumpărat pe Vrabie. În niciun caz nu se poate spune că Vrabie s-a dus la ALDE cumpărat. La PSD puteau să spună că Stroe l-a cumpărat pe Vrabie. Aici nu poate nimeni să facă acest lucru.

Constanța NEWS: De ALDE și de ce nu USR sau un alt partid nou?

Valentin Vrabie: Așa am considerat eu că e bine. În viață mi-a plăcut întotdeauna să iau lucrurile de jos, de la mic la mare și să contribui și la sfârșit să mă bucur și de rezultat și de propria mea contribuție.

Constanța NEWS: Ce faceți în partid? Sunteți mulțumit de conducerea ALDE și de activitatea lor?

Valentin Vrabie: Voi reforma acest partid. Nu sunt interesat acum de o funcție. Voi aștepta să văd și ce dorește acest partid. În momentul în care eu consider că lucrurile nu merg în direcția în care ne-am înțeles, bineînțeles că voi face un pas în lateral, ca de obicei, niciodată înapoi.

Constanța NEWS: Ce înseamnă această intrare în politică a dumneavoastră pentru medgidieni?

Valentin Vrabie: Medgidia are nevoie de proiecte de zeci și sute de milioane de Euro, sume ce se află la nivelul Guvernului României, prin Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Ministerul Fondurilor Europene, iar ca să poți să accede și ca să poți influența aceste lucuri trebuie să faci ceva. Consider că este de datoria fiecăruia dintre noi să nu stăm doar cu mâinile în sân și să comentăm că clasa politică este murdară, că în partide sunt numai golani și noi nu ne implicăm deloc. Am considerat că e mai bine să îmi sumetic mânecile și să mă apuc de treabă.

Constanța NEWS: Ce spuneți celor care v-au ales cu gândul la sloganul: “Partidele să tacă! Oamenii vorbesc”?

Valentin Vrabie: Eu sunt independent și voi rămâne un primar independent. Ca să poți să faci și politică trebuie să te înscri într-un partid, dar nu are legătură cu funcția de primar ales independent. Sunt un om independent în interiorul acestui partid și am libertatea de a face și de a spune ce trebuie. Tocmai din acest motiv am intrat, pentru că mi se va permite să fac ce trebuie pentru o reformă reală a unui partid politic.

Constanța NEWS: În luna august 2015 spuneați că “Primăriile sunt instituții ale partidelor politice care nu au decât niște executanți, slugarnici care nu fac nimic pentru oameni“. Veți accepta ordine de la partid în primăria pe care o conduceți?

Valentin Vrabie: Tocmai am spus că sunt un om independent și voi rămâne un om independent. Și acest lucru îmi va permite să fac ce trebuie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Ce va spuneam eu. Tariceanu daca bani sa-si angajeze un avocat e clar ca nici sa-l cumpere pe Vrabie nu are bani. Oricum, explicatiile sunt…copilaresti. ALDE nu este un partid, este o adunatura de frustrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*