Înfrățire între Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanța și Liceul Clasic “Ovidio”, Sulmona, Italia

În aceste zile, o delegație din Sulmona, din Italia, condusă de primarul acestui oraș, Annamaria Casini, vizitează orașele Constanța și Ovidiu.

Vizita este prilejuită de împlinirea, în acest an, a 2000 mii de ani de la moartea poetului latin Ovidius, născut la Sulmona și exilat la malul Mării Negre.

Cu această ocazie, Liceo Classico “Ovidio”, Sulmona, Italia și Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanța au încheiat un acord de înfrățire cu scopul de a promova proiectele de schimb internațional între cele două școli. Actul a fost semnat în cadru festiv, la Universitatea “Ovidius” Constanța, de directoarele acestor două instituții, profesoarele Caterina Fantauzzi și Elena Crăcea.

Acest acord de colaborare are drept scop dezvoltarea proiectelor educative între cele două licee și dezvoltarea unui proiect de schimb între elevi, avînd drept fundament convingerea că educația globală reprezintă o investiție indispensabilă și că, prin intermediul acestei colaborări, ambele școli se vor implica în dezvoltarea de proiecte educative inovatoare și schimburi culturale accesibile elevilor, personalului și comunităților lor școlare.

Activitățile comune dintre cele două școli vor presupune: desfășurarea de proiecte didactice implicând o serie de discipline precum limba italiană, limba latină, limbile străine, istoria, geografia și artele, prin intermediul informaticii sau al proiectelor de mobilitate reciprocă, desfășurarea de evenimente comune dedicate poetului latin Ovidius, participarea reciprocă a elevilor din cele două instituții la concursurile anuale Certamen Ovidianum Sulmonense (Sulmona) și Certamen Ovidianum Ponticum (Constanța), schimbul de informații legate de curriculum, politici și evenimente școlare, precum și schimbul de resurse pentru învățare, materiale didactice și strategii de predare.

“Legătura istorică dintre Constanța și Sulmona, marcată anul acesta de cei 2000 de ani de la moartea marelui Ovidius, este mai strânsă, prin semnarea acordului de înfrățire dintre liceele noastre.

Ne leagă profilul similar al școlilor noastre, specializate în predarea limbilor străine, și tradiția unei colaborări cu liceul italian începute de profesorul Constantin Daba, primul director al liceului nostru.

Un nou pas în această colaborare este invitarea a doi dintre elevii Liceului Teoretic George Călinescu Constanța la Concursul de limba latină Certamen Ovidianum Sulmonense, în Italia, în luna aprilie” a declarat prof. Elena Crăcea, director al Liceului Teoretic “George Călinescu” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*