Independentul Gabriel Cateliu, în vârstă de 27 de ani, și-a anunțat candidatura la Camera Deputaților în județul Constanța

Gabriel Cateliu, candidat independent la alegerle parlamentare din 2016
Gabriel Cateliu, candidat independent la alegerle parlamentare din 2016

Tânărul Gabriel Cateliu este primul candidat din județul Constanța care și-a anunțat oficial intrarea în cursa pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. În vârstă de doar 27 de ani, Cateliu fost aproape să devină primarul comunei Tortoman la alegerile locale din iunie, pierzând la doar șase voturi fotoliul de edil al localității din apropiere de Medgidia, iar acum va candidat în Constanța pentru un loc în Camera Deputaților.

Lansarea oficială a candidaturii a avut loc duminică, 18 septembrie, în București, la eveniment fiind prezenți mai mulți candidați independenți din țară. “La alegerile locale am fost printre cei mai tineri candidați din România și am pierdut la o diferență de șase voturi…de fapt n-am pierdut, ci am câștigat pentru că acum am șansa să reprezint nu doar cetățenii din Tortoman, ci pe cei din tot județul Constanța”, a afirmat Gabriel Cateliu, în discursul său de lansare.

Voluntar pentru comunitate

G. Cateliu este recunoscut în județul Constanța pentru numeroasele acțiuni de voluntariat pe care le-a organizat cu succes în ultimii ani, drept pentru care și-a câștigat renumele de “voluntar pentru comunitate”. În legătură cu activitatea sa din asociația nonguvernamentală Community Aid Romania, aspirantul la funcția de deputat a declarat în timpul lansării că „voluntariatul este cea mai nobilă preocupare pe care o poate avea un om”, constituind calea prin care acesta a contribuit până acum la progresul comunităților în care a activat. Acesta a mai precizat că, în viziunea sa, dezvoltarea României începe de sus în jos, din micile comunități, însă acestea nu vor avea puterea de a se schimba decât atunci când cei care au stat până acum pe margine vor lua atitudine și se vor implica.

«Sloganul meu: “Facem echipă cu Gabriel”»

Sloganul ales de candidat – Facem echipă cu Gabriel – are o întreagă poveste în spate, fiind denumirea unei campanii umanitare pe care candidatul a coordonat-o în anul 2014, atunci când, motivat de dorința de a ajuta oamenii aflați în situații foarte dificile, Gabriel Cateliu a strâns ajutoare și s-a deplasat la o tabără de refugiați din Atma, Siria, pentru a le duce acestora haine și alimente. În urma acelei experiențe, Cateliu avea să afirme că, “zilele trăite acolo, contactul cu victimele violențelor, moartea care pândea la orice pas, m-au făcut atât să apreciez și mai mult ce aveam acasă, cât și să devin și mai motivat în a mă dedica oamenilor care au nevoie de ajutor.”

“Facem echipă cu Gabriel este, nu în ultimul rând, și rezultatul felului meu de a gândi și de a relaționa cu cei din jur. Cred cu tărie că doar în echipă, împărtășind aceleași valori și având aceleași obiective, putem reuși”, mai crede candidatul.

Ce proiecte își propune să susțină candidatul Gabriel Cateliu în interesul cetățenilor din Constanța

După cum afirmă pe pagina personală de internet, candidatul și-a fundamentat programul politic pe ideea că viitorii parlamentari au datoria de a le readuce cetățenilor încrederea în aleșii lor. Mai concret, însă, printre prioritățile candidatului se regăsesc și subiecte precum reducerea birocrației, stimularea dezvoltării mediului rural prin încurajarea antreprenoriatului și a reîntoarcerii românilor plecați peste hotare, măsuri pentru refacerea sistemelor de irigații, stimularea dezvoltării, la capacitate maximă, a Portului Constanța sau facilitarea participării la viața politică a cetățenilor.

“În acest moment, lucrez la ultimele detalii ale programului meu alături de specialiști și oameni care au reușit să aducă un plus de valoare în domeniul lor de activitate. Îmi doresc foarte mult ca în această campanie să atrag alături de mine acei oameni întreprinzători, dezamăgiți de actuala clasă politică și care doresc să își împartă experiența cu un posibil viitor parlamentar”, mai spune Cateliu.

Pentru a intra în campania electorală, candidatul independent are nevoie de un număr de aproximativ 7000 de semnături de susținere. Persoanele care doresc să semneze pentru candidatura lui Gabriel Cateliu pot descărca lista de semnături de pe site-ul candidatului, www.cateliugabriel.ro, de pe pagina oficiala de Facebook a acestuia, Gabriel Cateliu, sau să semneze la cei peste 200 de voluntari ce se află deja pe străzile din Constanța, Medgidia și alte localități din județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*