Începe simularea pentru Bacalaureat. Iată programul și probele la care se dă examen

Examen, educatie, elevi

Pe 7 martie încep simulările pentru probele de Bacalaureat cu proba scrisă de Limba și Literatura Română. În județul Constanța această probă se desfășoară în 60 de școli (16 în mediul rural și 44 în mediul urban).

A doua probă – Limba și Literatura Maternă are loc marți, 8 martie și va fi urmată miercuri de proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului şi specializării (Geografie, 1099- Anatomie și fiziologie, 930- Biologie vegetală, 557- Logică și argumentare, urmate de Fizică, Chimie, Socio-umane).

La nivelul județului Constanța, numărul de participanți la simulare, pe probe, este următorul:
Proba E a) – Limba și literatura română – 9.768 (clasa a XI-a- 4958; clasa a XII-a- 4810);
E b) Limba maternă – 14 (clasa a XI-a- 9; clasa a XII-a- 5);
E c) Matematică – 7.467 (clasa a XI-a- 3803; clasa a XII-a- 3664) și Istorie 2.301 (clasa a XI-a- 1155; clasa a XII-a- 1146) PROBA
E d) – Geografie, Anatomie și fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Socio-umane- 4.810 (clasa a XII-a)

Probele la simulările naționale încep la ora 9,00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, din care unul care predă la clasă. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, iar notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog.

La fel ca în anii precedenți, subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*