Începe sezonul de croaziere la Constanța. Numărul navelor a scăzut dramatic față de anii trecuți

Navă de croazieră în Portul Constanța
Navă de croazieră în Portul Constanța

Doar 22 nave de croazieră și-au anunțat intenția de a face escale la Constanța în acest an. Acest număr este unul foarte mic, dacă îl comparăm cu cele 93 vase de agrement care au ajuns în 2014 la noi, sau cele 36 (din 81 anunțate) din anul 2015.

Prima navă programată să acosteze la Constanța este MSC Opera. Vasul va lăsa ancora lângă Terminalul de Pasageri pe data de 28 martie. Compania MSC va avea anul acesta 6 escale cu navele MSC Opera și MSC Lirica. Totodată, compania Costa Cruciere revine în Marea Neagră și în Portul Constanța cu vasul Costa Neoromantica.

Reprezentanții Portului Constanța spun că una dintre vederele de anul acesta este Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave de croazieră din lume care a fost lansată la apă în urmă cu 16 ani. Nava, supranumită „Steaua Mărilor“, și-a avizat două sosiri în Portul Constanța, în mai și iunie. Aceasta are o capacitate de 227 pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux.

Este de remarcat faptul că Portul Constanța va găzdui în special nave mari, de generație nouă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*