Începe reeducarea șoferilor care parchează pe spațiile verzi. Polițiștii locali au dat deja primele amenzi

Parcările pe spațiul verde sunt sancționate de polițiștii locali. FOTO Poliția Locală

O nouă campanie demarată de Poliția Locală Constanța îi vizează pe șoferii care folosesc spațiile verzi pe post loc de parcare. Amenda pentru o astfel de „năzdrăvănie“ se sancționează cu amenzi de până la 800 de lei.

Direcția Generală Poliția Locală a anunțat că desfășoară o campanie de identificare și sancționare a conducătorilor auto care își parchează autovehiculele pe spațiile verzi sau cu destinație de spațiu verde de pe domeniul public al municipiului Constanța. Această faptă constituie contravenție conform HCL nr. 184/2013 art. 9 pct. 38 și se sancționează conform art. 10 alin. 1 cu amendă contravențională de la 400 lei la 800 lei pentru persoane fizice și de la 500 lei la 1500 lei pentru persoane juridice.

Pe această linie, în cursul zilei de 20 februarie polițiștii locali constănțeni au aplicat trei amenzi  pentru tot atâtea persoane fizice, valoarea acestora fiind de 400 de lei fiecare pentru staționare pe spațiul verde sau cu această destinație. În afară de aceste sancțiuni au mai fost aplicate amenzi și pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată a consumatorului fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată – persoane, o persoană juridică a fost sancționată contravențional cu suma de 1000 lei pentru neigienizarea terenului proprietate privată. De asemenea, în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construire, pentru cinci persoane juridice, polițiștii locali au dispus măsurile complementare de: oprire a lucrărilor de la comunicarea procesului verbal, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal, iar șase persoane au fost sancționate contravențional cu suma de 400 lei fiecare pentru neîntreținerea clădirii deținute și a fost dispusă măsura complementară de conservare a imobilului în termen de 30 de zile de la comunicare.

În cursul zilei de miercuri 21 februarie, s-a acționat pentru depistarea persoanelor fără adăpost care colectează materiale reciclabile și răscolesc gunoiul în zona Anadalchioi, fiind depistată o persoana care deținea un sac cu materiale reciclabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Parcarea pe spațiul verde, comoditate, sau necesitate | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*