În municipiul Constanța, doar persoanele fizice trebuie să plătească taxa de salubrizare

Plata impozitelor și a taxelor la SPIT Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) readuce în atenția contribuabililor faptul că taxa de salubrizare este datorată numai de persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța, iar responsabilitatea încasării, controlului, constatării contravențiilor și aplicării sancțiunilor revine SPIT Constanța în conformitate cu prevederile art. 484 alin. (1) și (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea nr. 101/2006, republicată și anexa nr. 5 din H.C.L. nr. 136/2018.

Cuantumul taxei este de 5 lei/lună/persoană.

Impunerea se efectuează în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificării în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil prin completarea/depunerea formularului „Declaraţie de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare” ce poate fi descărcat şi de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea “Persoane fizice” – „Documente declarare” – „Taxa de salubrizare”.

Declaraţia de impunere completată şi copiile documentelor justificative pot fi expediate și prin e-mail, la adresele ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag4@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro sau depuse pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesând secţiunea ,,Servicii online/Declarații fiscale”, fără sau cu autentificare, caz în care este necesar un nume de utilizator şi parolă în aplicația e-Tax.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*