În luna septembrie, polițiștii locali constănțeni au împărțit peste 5.000 de sancțiuni

Adolescent de 14 ani, surprins în timp ce tâlhărea alt minor în Constanța. FOTO DGPL Constanța

Pe parcursul lunii septembrie 2018, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 5.087 sancțiuni – 1036 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017, în valoare totală de 1.475.586 lei.

Controalele s-au desfășurat independent de alte instituții și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța.

Au fost aplicate 1.324 sancțiuni ca urmare a depistării unor fapte antisociale legate de nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masă maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere. De asemenea, 19 constănțeni au fost amendați contravențional cu suma de 1.000 lei fiecare pentru că au făcut grătar pe domeniul public iar alte 8 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1.500 lei fiecare pentru încălcarea legii privind deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

„Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a – i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și în siguranță în municipiul Constanța!“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*