Iată ce a făcut Poliția Locală Constanța luna trecută

Poliția Locală Constanța. FOTO Facebook
Poliția Locală Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

În perioada 1 – 31 octombrie, Direcția Generală Poliția Locală, prin serviciile Control Disciplina în construcții și afișajul stradal, Control Protecția mediului și Inspecție activitate comercială, a acționat pe raza municipiului Constanța în ceea ce privește respectarea normelor legale în vigoare.

În această perioadă au fost soluționate 177 sesizări privind Disciplina în construcții și afișajul stradal, Protecția mediului și Activitate comercială; au fost încheiate 140 note de constatare și au fost emise 262 somații de prezentare documente sau de dispunere măsuri și au fost trimise 332 adrese către persoane fizice și juridice. De asemenea, s-au întocmit 22 referate pentru soluționare pe cale judecătorească a măsurilor dispuse prin procesele verbale de sancționare a contravențiilor și s-au făcut 50 verificări ale intervențiilor în domeniul public. Totodată au fost încheiate 13 note de constatare conform H.C.L. 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite.

Au fost încheiate 130 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, OG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, Legii nr. 325 din 14 iulie 2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, Legii 15/2016 – privind modificarea si completarea Legii 349/2002, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, H.C.L 371/2016 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, H.C.L. 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa, H.C.L. 189/2017 – privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execute pe domeniul public sau privat al Municipiului Constanța. În baza acestor acte normative au fost aplicate amenzi în valoare de 66.500 lei.
Pe parcursul lunii octombrie, efective de polițiști locali în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J Constanța, jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanța și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de pe raza municipiului Constanța.

Deasemenea polițiștii locali au întreprins activități specifice în municipiul Constanța privind:
-legalitatea executării lucrărilor de construcții
-dezafectarea unor adăposturi improvizate;
-menținerea unui mediu curat și sanatos ;
-prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun în spațiu public închis;
-verificarea autorizației de funcționare și/sau aviz program de funcționare;
– prevenirea și combaterea activităților de comert ilicit în zonele adiacente piețelor agroalimentare, dar și a târgurilor organizate la sfârșit de săptămână;
-identificarea unor probleme ce țin de buna gospodărire a orașului;
-informarea cetățenilor în ceea ce privește mențierea curățeniei în locurile publice;
-activități preventiv-educative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*