Hoț tânăr dar cu multă experiență, prins de jandarmi în stațiunea Mamaia

Suma de bani pe o masa. FOTO GJM Tomis

Marţi, 11 iulie a.c., ora 09.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Mamaia, în apropierea Piaţetei Perla, a observat un tânăr care a început să se agite şi a luat-o la fugă la vederea militarilor. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar. Asupra lui I.F. de 16 ani, din Medgidia, jandarmii au găsit în buzunarele pantalonilor, suma de 600 de euro şi 450 de lei. Întrebat de unde are această suma mare de bani, aceasta a răspuns că de la părinţi şi că a venit să se distreze în Mamaia. După mai multe întrebări ale jandarmilor, a recunoscut că a sustras suma de bani din parcarea aflată în apropierea unui hotel, dintr-un autovehicul BMW, parcat. A mai adăugat că a venit din Medgidia şi că l-a observat pe proprietarul maşinii în timp ce pune banii în torpedou şi pleacă, lăsând uşa închisă, dar cu geamul portierei deschis. După câteva momente, s-a apropiat de autovehicul, a deschis uşa şi a sustras suma de bani.
A fost condus şi predat la sediul Biroului de Politie Mamaia, unde a început „să-şi amintească” că a mai sustras din alte autovehicule şi alte bunuri de valoare printre care un telefon Samsung de ultimă generaţie. Ulterior a recunoscut că până în momentul de faţă a furat de pe plajă şi din autoturisme, multe buniri de valoare. Cercetările sunt continuate de Biroul Poliţiei Mamaia, sub aspectul comiterii faptei de furt

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze în locuri ferite sau slab luminate.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*