Grupare de traficanți de droguri, destructurată la Constanța. Zece persoane au fost arestate preventiv

Grupare de trafic de droguri, anihilat[ la Constanța.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Constanța, au efectuat, la data de 6 martie, 36 de percheziții domiciliare, dintre care 35 în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

În urma acțiunilor, au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis și 8.904 de țigarete.

De asemenea, au mai fost indisponibilizate și 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 13.370 de lei și 850 de euro.

Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele interzise din China, utilizând aplicații criptate, iar coletele sosite ar fi ajuns pe alte nume decât ale persoanelor în cauză.

Persoanele care ar fi cumpărat substanțele interzise ar fi provenit din rândul tinerilor. În cursul zilei de ieri, față de 14 persoane a fost dispusă măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acestea și încă o persoană, cu care ar fi colaborat în activitatea infracțională, să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.  Zece persoane au fost arestate preventiv în acest caz, iar cinci sunt cercetate sub control judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din Constanța, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și jandarmi.

Anchetatorii au mai precizat că pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate, iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării. Clienții proveneau din rândul tinerilor și, uneori, din rândul adolescenților. Activitatea de documentare s-a derulat pe parcursul a nouă luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*