Grup Servicii Petroliere anunță semnarea unui contract de foraj pe platforma continentală a Tunisiei

Platforma de foraj GSP Jupiter
Platforma de foraj GSP Jupiter

Grup Servicii Petroliere (GSP), membră a GSP Holding, anunță încheierea unui contract pentru furnizarea de servicii de foraj marin pe platforma continentală a Tunisiei. Operațiunile de foraj vor fi efectuate de GSP Jupiter, o platforma mobilă de foraj cu patru picioare, de tip cantilever.

La bordul platformei GSP Jupiter se pun la punct ultimele detalii în vederea bunei desfășurări a operațiunilor de foraj, aceasta aflându-se în prezent în Limassol, Cipru. Platforma de foraj va fi transportată în cel mai scurt timp la locația de lucru, urmând să sape cel puţin o sondă, conform contractului.

“Noul contract îi permite companiei GSP să își mențină prezența în sudul Mediteranei, aceasta fiind una dintre piețele de mare interes pentru operațiunile pe care compania noastră le desfășoară. În contextul actual, de ușoară revenire a pieței, suntem interesați în primul rând de restabilirea relațiilor contractuale cu foștii parteneri. Cu atât mai mult ne bucură faptul că am câştigat acest nou contract cu Numhyd după campania de foraj derulată pe platforma continentală a Tunisiei în 2011 și 2012,” a declarat Gabriel Comănescu, Președinte și CEO al GSP. 

Înființată în 2003, NUMHYD s.r.l. derulează activități de explorare și producție de petrol și gaze naturale în Tunisia și Algeria. Este deținută și gestionată în comun de către Societatea Tunisiană de Activități Petroliere (ETAP) și Compania Națională Petrolieră din Algeria (Sonatrach), ambele companii de stat. Fiecare dintre cele două companii de stat amintite dețin 50% din acțiunile NUMHYD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*