„Grămăjoara“ cățelului tău îți poate aduce un bonus de 500 de lei la Constanța din partea Poliției Locale

Dacă nu strângi după câinele tău, plătești. FOTO DGPL Constanța

Încă un constănțean a aflat pe propriul său buzunar ce înseamnă să îți scoți câinele la plimbare și să nu strângi după el. 

În urma unei sesizări adresate Direcției Generale Poliția Locală, polițiștii locali s-au deplasat la un imobil situat pe strada Ion Theodorescu din municipiul Constanța, unde l-au amendat cu suma de 500 lei pe deținătorul unui patruped, din rasa bichon. Acesta nu luase măsurile necesare de ridicare de îndată a mizeriei – excremente lăsate de animalul de companie.

„Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate ori nestrângerea mizeriei lăsate de patrupede, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei“ au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

De asemenea, polițiștii locali au acordat sprijin personalului specializat din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Abandonate al Direcției Gestionare Servicii Publice pentru capturarea și transportul câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Constanța.

Astfel de acțiuni au loc periodic, în toate cartierele Constanței și sunt vizate, în special, animalele cu potențial agresiv.

În cadrul activității desfășurate au fost prinși și ridicați de pe domeniul public 6 câini fără stăpân

  • 1- zona parc Tăbăcărie,
  • 1 -Școala nr.7- Remus Opreanu,
  • 3 –strada Renașterii,
  • 1-Poarta
  • 2-stație Autobuz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*