Garda de Coastă a participat la ESDC 19, un exercițiu pentru stoparea migrației ilegale

Navele poliției de frontieră au intervenit. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, a participat cu forţe şi mijloace de mobilitate navală și terestră la „Exercițiul demonstrativ în Marea Neagră cu mijloace de mobilitate navală și aeriană pentru stoparea migrației ilegale” (ESDC 2019).

Activitatea a fost organizată de către Colegiul national, afaceri intere din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, în parteneriat cu academiile navale „Mircea cel Bătrân” şi „Nicola Vaptsarov” din Varna.

Exercițiul s-a desfășurat sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Gărzii de Coastă, Administrației Porturilor Maritime Constanța și Primăriei Municipiului Constanța.

De asemenea, la activitate au participat forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului General de Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General de Aviație și Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta activitatea desfășurată de către instituțiile Ministerului Afacerilor Interne pentru gestionarea unei situații de criză generate de un aflux de imigranți la frontiera maritimă.

Exercițiul s-a desfășurat prin simularea gestionării unui aflux masiv de imigranți, activându-se astfel Centrul de integrare a activităților de control la trecerea frontierei de stat, de protecție a sănătății publice și de clarificare a situației străinilor care se prezintă la frontieră, în baza OUG 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranți, sub coordonarea Poliției de Frontieră, unde s-a urmărit modalitatea de acțiune în comun a tuturor reprezentanților instituțiilor cu atribuții specifice, conform planului de măsuri întocmit în acest sens.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*