FOTO Ziua Națională a României a fost sărbătorită în municipiul Medgidia

Ziua de 1 Decembrie s-a sărbătorit la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Duminică, 1 Decembrie, municipiul Medgidia a îmbrăcat haine de sărbătoare. Cu ocazia zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Garnizoana Medgidia au organizat o serie de manifestări menite să elogieze actul fondator al României moderne, Marea Unire de la 1918.

Activitățile au început la ora 11.00, la Monumentul Eroului Român, unde a avut loc slujba de pomenire a ostașilor căzuți pe câmpul de luptă. Tot aici, oficialități locale, reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate, reprezentanți ai unităților militare din Medgidia, elevi, asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și partide politice au depus coroane de flori.

Manifestările au continuat în Piațeta Decebal, unde, după defilarea detașamentului de onoare, comandantul Garnizoanei Medgidia, Eugen Călin și edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie au adresat felicitări și urări de la mulți ani tuturor locuitorilor.

„Doresc tuturor medgidienilor o zi naţională care să ne deschidă inimile şi sufletele, o zi în care să reflectăm împreună la ce am făcut bine şi la ce am greşit, o zi în care să conștientizăm ce ne-a unit şi ce ne-a dezbinat! Tebuie să înțelegem cu toții că fără omenie, toleranță și responsabilitate nu putem progresa și că numai împreună putem schimba viitorul nostru, pentru a deveni mândri de originile noastre, pentru a rosti cu respect, oriunde în lume, numele acestui oraș prosper și demn: Medgidia!” a declarat edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Sărbătoarea a continuat cu un concert susținut de artistul Traian Stoiță însoțit de grupul vocal ,,Anghelos”. De asemenea, pe durata spectacolului, în Piațeta Decebal a fost organizată o expoziție de tehnică militară și armament. Locuitorii prezenți la manifestările organizate în centrul orașului nu au plecat acasă fără să guste o porție caldă de fasole, tradiționala mâncare servită de 1 Decembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*