FOTO VIDEO Vă dați copiii în trambulinele de pe litoral? Trebuie să vă gândiți bine înainte: sunt adevărate capcane mortale

Trambulinele prezentau deficiențe majore

Părinții unei fetițe de 5 ani au trăit clipe de groază în stațiunea Mamaia după ce corzile elastice ale trambulinei în care se dădea copilul au cedat, iar acesta a căzut în gol.

Accidentul s-a petrecut pe faleză, în dreptul hotelului Rex. În urma căzăturii, părinții fetiței au sunat la 112 și au alertat autoritățile, iar la fața locului s-a deplasat și o echipă de control a OPC, condusă de șeful ANPC, Paul Anghel. Controlul efectuat la fața locului a scos la iveală, așa cum era de așteptat, o serie întreagă de nereguli, inclusiv modul în care au fost obținute autorizațiile de funcționare. Corzile elastice erau „coapte“, hamurile rupte și dăstrămate, iar trambulinele erau și ele rupte și cu arcuri rupte.

„Am găsit două societăți comerciale, deținătoare a mai multe utilaje de agrement. În urma verificărilor am constatat: lipsa autorizației de funcționare, deficiențe structurale majore, dar cu aviz CNCIR, fără instalații electrice avizate, fără împământare și fără personal de supraveghere“, a declarat Horia Constantinescu, președintele OPC Constanța.

Drept urmare, s-a luat măsura opririi activității de prestări servicii pentru ambele societăți comerciale, aceste afiind și amendate cu 10.000 lei fiecare. Dată fiind situația, echipele de control au trecut la verificatul altor locuri de joacă din stațiunea Costinești.
In momentul in care scriu sunt verificate si alte locuri de joaca din Costinesti. Masurile vor fi unitare pentru deficiente similare!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Locurile de joaca nu au fost inchise inca functioneaza , amenda a fost in valoare de 1500 lei ci nu de 10.000 lei cum se vehiculeaza , copii sunt inca in pericol , insa nu se face nimic utilajele de agrement inca functioneaza patronii incaseaza si copii sunt in pericol, RUSINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*