FOTO VIDEO Un elev militar din Craiova venit la Școala de Vară a Academiei Navale a dispărut în apa mării, în stațiunea Mamaia

Echipaje medicale și scafandrii au intervenit pentru salvarea victimei din apele mării. FOTO ISU Dobrogea

Stare de alertă în stațiunea Mamaia după ce un adolescent de 16 ani a dispărut în apa mării. Acesta este primul caz de înec de pe litoral.

Din primele informații este vorba de un băiat de 16 ani din Craiova, care a intrat în apa mării împreună cu doi prieteni, iar la un moment dat a dispărut sub apă și nu a mai ieșit.

La fața locului au fost trimiși 15 scafandrii din cadrul ISU Dobrogea cu 6 autospeciale, ambarcațiunea TARGA din punctul se salvare din mediul acvatic Portul Tomis, o motocicleta SMURD și o ambulanță terapie intensivă mobilă SMURD C.

Tânărul dispărut este elev al Colegiului Militar din Craiova și se afla de duminică, 27 mai la Constanța, la Școala de Vară a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. Ajunsese pe plajă cu jumătate de oră înainte de tragedie, împreună cu patru colegi și un profesor. El și alți doi tineri au intrat în apă și s-au avântat spre capătul digului, unde curenții l-au tras la fund. Prosfesorul și încă o persoană au sărit în apă și au apucat să îl ia de mână, dar l-au scăpat și a dispărut sub apă.

UPDATE:

“Mitroi Iosif-Corneliu, elev al Colegiului Militar Național „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a fost dat dispărut, marți, 28 mai, în jurul orei 16.00, pe o plajă din stațiunea Mamaia, județul Constanța.

Elevul, în vârstă de 16 ani, participa la „Școala de vară” organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale în perioada 28-31 mai, în garnizoana Constanța, și se afla în timpul liber alături de colegii săi și profesorul însoțitor.

Conform procedurilor a fost anunțat Servicul de Urgență – 112, la fața locului sosind scafandrii aparținând ISU Constanța. În acest moment se desfășoară operațiunile de căutare și salvare ale elevului craiovean.

La nivelul colegiului a fost constituită o comisie condusă de locțiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident.

Conducerea MApN este informată în permanență despre rezultatele procedurilor de căutare și salvare ale elevului“, a transmis MApN printr-un comunicat de presă.

UPDATE h. 21.50

Un detașament de scafandri militari ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române s-a alăturat, în această seară, operațiunilor de căutare a elevului militar Mitroi Iosif-Corneliu, dispărut în zona plajei din stațiunea Mamaia.

Primul detașament, format din 16 scafandri militari, acționează, începând cu ora 21, cu echipamente de specialitate, inclusiv sonar.

Centrul de Scafandri a luat măsuri pentru constituirea unui al doilea detașament, care să intervină în caz de nevoie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*