FOTO VIDEO Tritech Constanța oferă hotelierilor de pe litoral diverse sisteme de avertizare la incendiu, supraveghere video, dar și bariere automate pentru locurile de parcare

Sistem de supraveghere video. FOTO Ctnews.ro

În mai puțin de o lună începe nebunia pe litoral, care va umple hotelurile și toate pensiunile cu locuri de cazare disponibile. Controlul mulțimilor e apanajul autorităților, însă siguranța personală a fiecărui om în parte în hotel cade în sarcina patronului. Iar unde sunt mulți oameni la un loc, cresc și pericolele care pot să apară.

O sursă de foc neglijent supravegheată poate să declanșeze un incendiu devastator. Un spațiu aglomerat fără pic de supraveghere e raiul hoților de buzunare. Iar o parcare negestionată bine devine haos în câteva minute, în miezul verii. Din fericire există rezolvare pentru fiecare din aceste riscuri și o aparatură eficace care îi scoate pe hotelieri din cele mai supărătoare situații.

”Un sistem de avertizare la incendiu cuprinde: o unitate centrală (care este creierul sistemului), detectorii (de fum, de temperatură, bariere de fum, detectori de gaz), butoanele de urgență, sirenele și echipamente de automatizare (care opresc gazul, lumina, deschid o trapă, etc.) Se poate monta un apelator telefonic și în caz de incident este sunat beneficiarul sau persoana responsabilă desemnată de beneficiar”  explică specialiștii Tritech Group Constanța.

Din fericire nu e nevoie ca proprietarul structurii de cazare să își bată capul cu toate detaliile și particularitățile construcției sale, ca să știe ce fel de sistem va alege să îl apere de foc. Specialiștii în asemenea tehnologii vin la fața locului și împreună cu clientul stabilesc ce nevoi are și cum pot fi ele deservite.

Alegerea unui sistem de avertizare la incendiu depinde de tipul de clădire, de suprafața utilă, numărul încăperilor și tipul de activitate desfășurată. De exemplu, unitățile de cazare cu mai mult de 10 camere sau 50 de paturi sunt obligate prin lege să aibă un sistem de avertizare la incendiu. Sistemele acestea sunt de două tipuri: convenționale și adresabile. Primele sunt mai simpluțe și mai rudimentare și se pretează foarte bine la consumatorii casnici, însă cele adresabile merg perfect la hotelurile cu multe camere.

Sistemele adresabile de detectare a începutului de incendiu permit utilizarea mai multor detectori de fum și de temperatură, iar asta înseamnă posibilitatea de a vedea exact de unde vine alerta, în panoul de comandă. Camera sau holul, cu precizie. Și e ușor de intervenit în cazul asta. La Tritech pot fi găsite toate variantele și toate răspunsurile la întrebări de orice gen. Sunt parteneri pentru confort și siguranță.

Nu doar securitatea la incendiu e foarte importantă. Un hotel plin cu turiști este ca un magnet pentru răufăcători. Au puncte de intrare multe (ferestre, holuri, camere) se pot amesteca ușor printre turiști și pot ca să se facă nevăzuți odată ce au furat lucrul pe care au pus ochii.

De aceea sistemele de supraveghere video sunt atât de utile și indispensabile: ca să previi și să descurajezi astfel de jafuri. Pentru că ele sunt de fapt vulnerabilități la care turistul e sensibil. Specialiștii ne sfătuiesc ca să montăm camerele de supraveghere video cât mai la vedere. Pentru ca să le vadă și clienții pentru confortul lor psihologic, dar și potențialii agresori care se vor simți descurajați văzând o armata de “ochi” electronici care îi urmărește din toate unghiurile. Există camere video fixe, există camere cu senzori de mișcare, camere ce văd pe timp de noapte și multe altele; lista lor e lungă. Inginerii de la Tritech explică:

“Sistemele de supraveghere video sunt analogice sau IP. Pot fi atât cu centru de urmărire cât și cu personal uman (în instituții, centre comerciale). În cazul hotelurilor se poate stabili centrul de urmărire la recepție. Sistemele de supraveghere video permit înregistrarea permanentă sau la mișcare, monitorizarea lor putând fi făcută în timp real de către personalul desemnat pentru această operațiune. Foarte utilă este modalitatea de vizualizare a imaginilor de la distanță prin intermediul conexiunii de internet. Tritech Group instalează  sisteme de supraveghere video pentru toate tipurile de aplicații – interior sau exterior, dar și industriale, comerciale, rezidențiale.”

Odată cu debutul sezonului estival apare şi lupta ca să găsesti un loc de parcare mai ales în Mamaia, cea mai aglomerată staţiune de pe litoral. În fiecare zi în traficul din Constanța și din Mamaia circulă 350.000 de maşini – în extrasezon. În timpul verii însă, valorile de trafic din Constanţa cresc cu 30 de procente. Iar locurile de parcare nu sunt niciodată de ajuns.

Hotelierii se lovesc cel mai des de problema locurilor de parcare pentru clienții proprii: de cele mai multe ori turiștii aflați în tranzit sau veniți doar pentru o zi la plajă ocupă locurile de parcare în detrimentul celor care sunt cazați în preajmă. Soluția la îndemână sunt barierele automate care țin străinii la distanță.

“Tritech Group are în ofertă atât bariere cu lanț cât și bariere electromecanice cu braț fix sau articulat. Acestea pot fi dotate cu accesorii suplimentare, precum fotocelule, stâlpi, lampă, telecomandă de perete, telecomenzi mobile, GSM receiver, etc. De asemenea, barierele pot fi integrate cu sistemele de control acces. În cazul hotelurilor poate fi integrat un sistem special prin care bariera de acces în parcarea hotelului poate fi deschisă cu cartela de acces în cameră, pe care o are clientul. Barierele permit doar accesul persoanelor autorizate, oferind astfel o notă de exclusivitate și un plus de confort oaspeților unui hotel”, explică specialiștii Tritech Constanța.

Barierele parcărilor merg mână în mână de cele mai multe ori, cu sistemele de parcare cu plată. “Parcometrele”, cum le știm în denumirea uzuală, pot funcționa atât cu jeton, cât și cu tichet cu cod de bare tipărit. Un sistem de taxare a parcării este generator de venituri pentru o companie din domeniul hotelier, având de asemenea, și costuri de întreținere reduse.

Integrarea cu bariere și stații de intrare dă posibilitatea de a oferi ca bonus oaspeților, accesul în parcare pe durata cazării. Și nu în ultimu rând, la Tritech găsiți și uși culisante. Sunt elegante, sunt special concepute pentru trafic intens, sunt automate și vin de la liderul mondial “PortalP” din Franța. Inginerii Tritech Constanța vi le montează imediat și vă asigura și întreținerea.

Pentru mai multe informații despre produsele și serviciile Tritech Group, accesați www.tritech.ro, transmiteți un e-mail la office@tritech.ro sau sunați la 0241 582 242.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*