FOTO VIDEO Soluții de ultimă generație la Ovidius Clinical Hospital pentru tratamentul ridurilor și înfrumusețarea pielii. Specialiștii recomandă tratamentul Dermapen și “Terapia vampir”

Terapii pentru tratamentul ridurilor și înfrumusețarea pielii la Ovidius Clinical Hospital. FOTO Ctnews.ro

Pielea este un țesut viu care reacționează de-a lungul vieții și de la o generație la alta. În viața cotidiană ne expunem la fum, la poluanți, la soare și radiații ultraviolete, mâncăm prăjeli și bem cafea sau (și) fumăm. Toate acestea au un impact asupra organelor noastre, producând toxifierea celulară. Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și fiind la suprafață pe ea vedem toate semnele atacului toxic sau toate semnele îmbătrânirii ei. La factorii exogeni (care vin exterior) se aduagă și factorii endogeni (care acționează din interior): hormonii sexuali. Odată cu vârsta, secreția lor începe să scadă și asta are un impact major asupra producției de colagen și elastină, cele două enzime care dau elasticitate pielii.

Cu acestea două în scădere, pielea își pierde elasticitatea și apar primele riduri, care în timp devin din ce în ce mai profunde și mai greu de corectat cu creme și cosmetice. Iar acolo unde cosmetica își atinge limitele, intervine medicina cu proceduri de câteva ori mai eficiente. Jurnaliștii Constanța NEWS au stat de vorbă cu doctorul Corina Burcut, specialist în dermatologie la Ovidius Clinical Hospital, despre ultimele proceduri medicale apărute pe piață, pentru tratamentul ridurilor și înfrumusețarea pielii. Sunt două: tratamentul Dermapen, și tratamentul Plasmolifting, cunoscută și sub denumirea “Terapia vampir”.

“Dermapen-ul este un dispozitiv de ultimă generație cu microace (are un capăt cu 16 ace) de unică folosință, care formează microcanale în piele prin care infuzăm cocktailuri de substanțe cu aminoacizi, cu vitamine, cu plasmă proprie sau chiar substanțe depigmentante (pentru anumite afecțiuni). Acele sunt introduse în piele cu o viteză pe care o selectăm în prealabil în funcție de zonă, dar și cu o adâncime potrivită de penetrare, de la 0,25 mm până la 2 mm. Astfel putem trata și zonele sensibile ale pielii (zona ochilor, buzele, fruntea)  pentru că există această posibilitate, de a seta profunzimea” explică medicul dermatolog Corina Burcut, de la Ovidius Clinical Hospital.

Dispozitivul Dermapen întinde pielea, o ridică și o întinerește. Este eficient când vine vorba de reducerea liniilor fine și a ridurilor, vergeturilor, cicatricelor chirurgicale și acneei. Acțiunea microacelor care introduc colagen în piele se face într-un mod controlat și precis. Avantajul acestui tip de manoperă medicală vine din faptul că Dermapen este sigur pentru orice tip de piele, se realizează într-un timp scurt și presupune un disconfort minim. Și nu este destinat doar tratamentelor de înfrumusețare, ci și pacienților care suferă de anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi petele inestetice.

“Marea majoritate a pacienților au afecțiuni dermato, dar există și doamne care doresc să-și hidrateze tenul, să facă o rejuvenare facială. Prin această microtraumă controlată produsă de ace, tenul întră într-un proces de regenerare și nu doar că este hidratat și se rezolvă anumite probleme, dar tenul intră într-un proces general de rehidratare. Tenul se regenerează, iar pacienta va avea un ten hidratat, luminos – o piele nouă, cum spunem noi. Pe de altă parte există și persoane care au o anumită patologie: melasma sau petele hyperpigmentare de diferite cauze, unde vom folosi substanțe depigmentante în mai multe ședințe la finalul cărora se obțin rezultate spectaculoase”, spune medicul Corina Burcut.

Însă minunile au și contraindicații, uneori. Tratamentul cu Dermapen nu e indicat pacienților care se află sub anumite tratamente medicamentoase, cum ar fi, de exemplu, substanțele care irită tenul – produsele cu acid salicilic, sau doxiciclina. La acestea nu e indicat Dermapen pentru că există riscul de hiperpigmentare. Iarăși nu e bine dacă pacientul va dori să folosească acasă un tratament care conține acid glicolic sau alte subtanțe iritante. Și nu în ultimul rând, Dermapen este contraindicat la persoanele care prezintă pustule la nivelul feței sau anumite infecții. Niciun medic nu va începe un tratament cu ace pe un ten suferind în acest fel.

Pe de altă parte, pot exista și efecte secundare dacă procedura nu este realizată de un medic dermatolog sau dacă pacientul nu urmează sfaturile medicale post-tratament. Pacienții care vin la OCH ca să scape de petele hiperpigmentare nu au voie să se expună la soare în decursul timpului cât urmează procedurile Dermapen. Cele 16 ace foarte fine pătrund profund în piele când se tratează, de exemplu, cicatricile post-acneice, tocmai pentru a genera o microtraumă puțin mai mare și pentru a avea un răspuns mai puternic din partea organismului.

Imediat după intervenția dermică, tenul este roșu și inflamat și poate să rămână așa 2-3-4 zile iar pacientul va trebui să folosească o crema antiinflamatoare și separat o cremă solară cu factor de protecție mare, tip 50+ care se găsește în farmacii. Dacă pacientul nu ascultă indicațiile dermatologului și merge la plajă sau la solar, există riscul să se hiperpigmenteze și mai tare, deși tocmai pentru asta venise la tratamenul cu Dermapen.

“Intrăm destul demult în contact cu factorii externi, radianți, poluanți, ultraviolete, iar cocktailul de substanțe oferit de Dermapen ne reîmprospătează tenul. Fie că dorim doar ca să se așeze mai bine machiajul pe față când avem un eveniment, fie că ne dorim să arătăm mai bine în  general și să avem un ten hidratat sau să prevenim ridurile fine, putem să facem o astfel de procedură de îngrijire a tenului. Avem și o măscuță minunată: calmează foarte mult inflamația de după, se aplică pe față și pacienta poate să stea cu ea tot timpul. O poate lua și acasă pentru că vine într-un pliculeț cu o substanță care o menține umedă, hidratată cu substanțe active, și o poate folosi și acasă dacă trauma este mai mare la nivelul feței. O ședință durează cam 40 de minute cu tot cu anestezia locală și cu tot cu măscuța respectivă”, precizează Corina Burcut, de la spitalul OCH.

Al doilea tratament revoluționar, destinat problemelor pielii se numește Plasmolifting, sau “Terapia Vampir”. Plasmoliftingul face parte din familia biotehnologiilor care se ocupă de terapia celulară şi tisulară a ţesuturilor moi. Este un procedeu de întinerire, de rejuvenarea facială și folosește PRP („Platelet Rich Plasma”) adică plasmă îmbogăţită cu plachete sanguine. Plachetele sanguine sunt trombocite şi factori de creştere celulară, pe care medicul le ia chiar din sângele pacientului.

“TerapiaVampir” sau plasmolifting, este cea mai uşor abordabilă terapie anti-îmbătrânire. Inițial ea a fost folosită în tratamentul bolilor degenerative sau articulare și a revoluționat această parte a medicinei. Cercetătorii au observat că extractele din plasmă în combinaţie cu trombocitele stimulează regenerarea rapidă a celulelor şi ţesuturilor, iar de aici până la a aplica aceste descoperiri în tratamentele de întinerirea tenului şi prevenirea îmbătrânirii pielii, nu a fost decât un pas.

“Plasmoliftingul a fost ințial foarte căutat pentru alopecie. Majoritatea medicilor care fac implanturi de păr au recomandat post procedură (pentru ca foliculul pilos să se fixeze pe scalp) “terapia vampir”. Conține factori de regenerare și de creștere celulară. Recoltăm sângele pacientului, îl procesăm în centrifugă, sângele se sedimentează și recoltăm doar plasma limpede. Pe această o injectăm în piele. Putem să o injectăm fie la nivelul feței pentru hidratarea și regenerarea tenului, fie la nivelul scalpului (cu sau fără acel implant) pentru rezultate spectaculoase. Există mai multe tipuri de alopecii – și doamnele care suferă de effluvium telogen, căderea părului, pot face această terapie. Se face cu un pic de xilină sau fără – ar fi de preferat fără – și se fac minim 3-4 proceduri la interval de 2 săptămâni și ajută în această afecțiune”, explică medicul dermatolog Corina Burcut, de la Ovidius Clinical Hospital.

„Terapia vampir” este de fapt o regenerare a pielii prin forțe proprii și este ideală pentru întinerire, umplerea ridurilor fine și diminuarea celor profunde, tratarea cicatricilor de orice fel, refacerea fermității și îmbunătățirea aspectului fetei, gâtului, decolteului, mâinilor. Pe pacursul tratamentului semnele îmbătrânirii se atenuează treptat, însă efectul maxim apare la 21 de zile. Rezultatele minunate depind foarte mult de câte trombocite are pacientul în sângele recoltat, iar efectul tratamentului durează aproape 60 de zile.

“Și sub ochi merge foarte bine, ca mezoterapie. Pielea de sub ochi este foarte fină și deshidratată – este prima care se ridează, acolo se văd prima dată ridurile, și aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni ca să o hidratăm. O piele deshidratată se ridează și se pliază foarte ușor. Însă când venim cu plasma pe care o injectăm în această zonă, pielea va fi hidratată și ridurile se vor atenua” spune doctorul Corina Burcut.

În timpul procedurii medicale de plasmolifting, pacientul simte un disconfort minim, și de obicei la terapia scalpului pentru că acolo nu se poate aplica o cremă anestezică. Însă când se tratează fața medicii folosesc o cremă anestezică. Dermapen și plasmoliftingul merg foarte bine împreună, îmbinate.

“Dacă ar fi să aleg, aș face mereu dermapen combinat cu plasmă. Dermapenul creează microcanale prin care aplicăm plasma rezultată în urmă procesării prin plasmolift” – Corina Burcut, medic dermatolog la Ovidius Clinical Hospital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*