FOTO VIDEO Razie de amploare a polițiștilor constănțeni în municipiul Constanța și județul Tulcea

La percheziții au fost găsite mai multe bunuri susceptibile a fi furate. FOTO IPJ Constanța

În dimineața zilei de 20 iunie, Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanta cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Actiuni Speciale și Serviciului Criminalistic au pus in executare 16 mandate de percheziție domiciliară , 9 pe raza județului Tulcea și 7 pe raza județului Constanta la o grupare care a săvârșit mai multe infracțiuni.

Din primele informații se pare că este vorba de o grupare infracțională ce se ocupa cu spargerile, anchetatorii găsind mai multe scule electrice și alte bunuri suspecte a fi furate.

Știre în curs de actualizare:

UPDATE:

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Secțiilor 1-5 Poliție și al Secțiilor 1-2 Rurală au desfășurat o razie pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat, a cerșetoriei și a prostituției, a furturilor, a faptelor comise cu violență și a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Cu ocazia acțiunii au fost puse în executare 17 percheziții domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Tulcea și 8 pe raza județului Constanța, toate la domiciliile membrilor unui grup specializat în furturi din societăți comerciale, furturi din locuințe și tălhării.

Astfel, 69 de polițiști au acționat în sistem integrat în 55 de locuri și medii de interes operativ, precum localuri publice, piețe și parcuri, ocazie cu care au fost legitimate 418 de persoane, dintre care 18 au fost conduse la sediile de poliție, în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impugn, alte 5 persoane fiind amprentate și fotografiate.

Pe parcursul activității, polițiștii au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.405 de lei, dintre care: 36 la Legea 61/1991, 16 la Legea 12/1990. Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 8.259 de lei, respectiv 113 de pachete de țigări, 3190 de kg de legume și fructe și articole vestimentare.

În ceea ce privește activitatea rutieră, polițiștii au oprit și verificat 272 de autoturisme, aplicând un număr de 66 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii rutieri au ridicat 7certificate de înmatriculare, fiind constatate în flagrant un număr de patru infracțiuni.

În urma acțiunii desfășurate, mai multe persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

La acțiune au fost angrenați luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța și polițiști din cadrul Postului de Poliție Biedaud și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*