FOTO VIDEO Protestatarii BNS nu au reușit să se mobilizeze pentru a face protestul promis

Protestatarii BNS au protestat în fața Prefecturii Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Sindicaliștii constănțenii nu au reușit să se mobilizeze miercuri după amiază la protestul de amploare anunțat de BNS. Erau așteptate cel puțin o mie de persoane la protestul din fața Prefecturii, dar cu greu s-au strâns însă, în jurul a 150 de persoane.

Problemele ridicate de sindicaliștii din cadrul BNS sunt reale și îi vor afecta pe mulți dintre români. La Constanța nu au reușit însă să se mobilizeze așa cum au anunțat. Acțiunea de protest face parte dintr-un program mai amplu care va culmina cu un miting de proporții în Capitală la începutul lunii decembrie.

„Protestăm astăzi din două motive: 1. Suntem total împotriva transferului plății contribuțiilor de la angajator la angajat și 2. Nu suntem de acord cu modificarea legii Dialogului Social. Contestăm această lege în princpiu pentru că, după ani de discuții la Comisia din Camera Deputaților, mai exact din 2011, vor să aducă această lege în forma propusă de minister“ a declarat Cristian Toma, liderul BNS Constanța.

Din cele o mie de persoane pe care le-au anunțat sindicaliștii, în fața Prefecturii la ora protestului de abia au apărut 150 de protestatari. Grupați în funcție de sindicatul pe care îl reprezentau, cu bannere, oamenii au fluturat câteva stegulețe albastre inscripționate BNS și au suflat în vuvuzele.

„În momentul în care vor public în Monitorul oficial acest proiect de ordonanță, el obligatoriu are drumul parlamentar, va trebui să intre în Parlament la o lege de aprobare, acolo nu mizăm pe sprijinul parlamentarilor PSD și ALDE care bineînțeles că vor susține Guvernul. Însă în momentul încare au publicat în Monitorul Oficial acest normativ, ordonanța, avem suficient de multe argumente juridice și tehnice întrucât ordonanța lor încalcă brutal prevederi din Constituția  România, le veți vedea pe toate săptămâna viitoare în momentul în care vom sesiza Avocatul poporului astfel încât acesta să intevină la Curtea Constituțională, pe ordonanță nu putem să acționăm noi direct.  Vom ataca acest act normativ și acele articole care încalcă Constituția și încalcă drepturile lucrătorilor din România vor trebui să fie anulate și să revină asupra lor, deci nu oprim bătălia“ a punctat Dumitru Costin, președintele BNS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*