FOTO VIDEO Primul târg de ONG-uri din Constanța și-a deschis porțile. Cum poți să te implici mai mult în viața orașului

Conferința de deschidere Expo ONG. FOTO Ovidiu Oprea
Conferința de deschidere Expo ONG. FOTO Ovidiu Oprea

17 organizații din Constanța au răspuns apelului Coaliției ONG și au au acceptat să participe la primul târg de profil de la malul mării.

Prima ediție Expo ONG a avut oaspeți importanți la deschidere. După momentul tăierii panglicii de către reprezentanții tuturor celor 17 organizații, a urmat cel al declarațiilor de presă.

“Noi suntem o specie care a evoluat prin comunicare și voluntariatul este modul în care demonstrăm că putem să fim mai buni fără să fim recompensați sau să ne fie frică de ceva. Trebuie să fim voluntari fără să ne fie frică de acest lucru. Mă bucur că asociațiile se adună și comunică mai mult. Sper ca împreună cu instituția pe care o reprezint să vă servim ca mijloc de a vă manifesta dragostea față de animale și de biodiversitate”, a declarat Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

“Vom susține ONG-urile care au ca scop prevenirea criminalității, reinserția socială și sper ca această inițiativă să continue și anul urmator”, a spus comisar Carmen Șerbănescu de la IPJ Constanța.

Directorul Camerei de Comerț Constanța, Dănuț Jugănaru a mărturisit că le spune studenților săi să lucreze pe timpul verii pentru a obține experiență, dar pe tot parcursul vieții să facă și voluntariat.

“Constat că sunt tot mai mulți studenți care nu prea știu ce vor de la viață. O astfel de activitate într-un ONG îi ajută să descopere ce le-ar fi plăcut să facă mai departe și să-i îndrume spre ținta pe care și-o fixează. Cred că trebuie să mergem către tineri și să le explicăm ce înseamnă voluntariatul”, a spus Jugănaru.

“Acest eveniment a venit din nevoia de a ne promova ca ONG-uri și de a atrage mai mulți cetățeni alături de noi. Mă bucur că s-a întâmplat și sper ca acest eveniment să devină o tradiție. E posibil ca următoarea ediție să fie în luna septembrie”, spune Ramona Leonida, coordonatorul evenimentului.

Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, și-a adus aminte în fața jurnaliștilor cum a activat în tinerețe în diverse ONG-uri și lucra la proiecte de mediu sau de observare a alegerilor.

“Acesta trebuie să fie liantul între oameni și administrație. Administrația nu poate să rezolve toate problemele și este îndepărtate de problemele adevărate ale cetățeanului. Cei care fac ca problemele cetățeanului să fie rezolvate într-un mod cursiv și firesc și aduse la cunoștința autorităților locale sunt ONG-urile. Prin voluntari putem să avem adevărații ambasadori ai oamenilor în administrație. Îi invit pe constănțeni să fie voluntari. Recunoștința e mai mare când ai ajutat oameni, ai militat pentru ceea ce te interesează ca individ: mediu, drepturile pacienților, să ajuți imgranții așa cum o face Cosmin Bârzan și să arăți care e menirea ta pe acest pământ”, a declarat Decebal Făgădău.

 

Organizațiile care participă la EXPO ONG sunt:

• Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin “Oceanic-Club”
• Organizaţia Ecologistă Neguvernamentală Mare Nostrum
• Asociatia Save the Dogs and other Animals
• Asociatia pentru promovarea educatiei creativ-ecologice si abilitatilor inovative CREATIVE+
• Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea
• Junior Chamber International Constanta (JCI Constanta)
• Asociatia Copiii Tuturor
• Asociația United Hands România
• ASOCIATIA TOMIS ANTIDROG
• Asociatia pentru cultura si educatie DALI
• Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS (APP PROCIVITAS)
• AIESEC Constanta
• Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA)
• Sanasport
• Grup Civic Baricada Verde
• Centrul pentru Resurse Civice
• Creative Life Association

Programul de vizitare este până duminică, 24 ianuarie, între orele 10.00 – 21.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*