FOTO VIDEO Primăria Ovidiu va construi o nouă creșă. Primarul George Scupra: “Am semnat contractul pe o finanțare europeană de aproximativ 350.000 de euro”

Locul unde Primăria Ovidiu va construi o nouă creșă. FOTO Ctnews.ro

În vreme ce sociologii analizează căderea demografică românească, un oraș de la malul mării se mândrește cu creșterea natalității și caută să-și ajute tinerii în sensul acesta. Orașul e Ovidiu, natalitatea e în creștere, iar administrația locală urmează să mai adauge  o creșă la totalul unităților de îngrijire și educație pe care deja le are. Ovidiu nu se laudă doar cu sporul demografic, ci și cu tendința tinerilor părinți de a nu rămâne acasă, să aibă grijă (doar) de copii: oamenii vor să meargă la serviciu, vor să câștige bani și să-și sporească confortul vieții de zi cu zi. Pentru asta însă, cineva trebuie să aibă grijă de prichindei.

“Tinerii spun că vor să aibă serviciu și nu pot lucra ambii soți de acasă pentru că au copii mici și nu întotdeauna părinții sau bunicii sunt lângă ei ca să vadă de nepoți. De aceea am depus acest proiect acum un an de zile și am obținut finanțarea. Am semnat deja contractul pe o finanțare europeană, aproximativ 350.000 de euro iar estimarea noastră este că după ce urmăm toate procedurile, undeva la toamnă târziu să terminăm și licitația și să desemnăm câștigătorul. Sperăm să nu fie contestații și să putem începe lucrarea cât de târziu ar fi, anul acesta pentru că ținta noastră este undeva la sfârșitul anului viitor – cel mai probabil în septembrie, la început de an școlar – să inaugurăm această creșă”, spune primarul din Ovidiu, George Scupra.

Primăria deja a identificat terenul, iar amplasamentul e “curat”, adică fără construcții vechi ce ar putea să obstrucționeze noile planuri. Creșa va fi construită lângă Șoseaua Natională, la nr. 62A lângă geamia din oraș, mai exact între grădinița “Licurici” și geamie, și în apropierea școlii generale. Clădirea va avea o suprafață de 246 de metri pătrați, cu parter și etaj și va dispune de tot confortul pentru cei mici: sală de servire a mesei, dormitoare, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, birouri și dotări la standarde europene privind siguranța și buna desfăsurare a activităților educaționale. Locul de joacă actual, unde se va construi creșa, va fi relocat în Ovidiu.

“Creșa cu program prelungit este necesară. În primul rând este solicitarea celor tineri. Sunt discuții din 2012, încă de la preluarea mandatului – cei mai tineri ne-au solicitat grădiniță cu orar prelungit în orașul Ovidiu. Primii pași i-am făcut încă de atunci: în orașul Ovidiu sunt două grădinițe în zone opuse, de aceea dacă în 2012 am înființat o primă clasă cu orar prelungit la una din grădinițe, anul trecut am înființat o grupă pentru cei mici și la cealaltă grădiniță. Este un sprijin al Primăriei și Consiliului Local pentru cei tineri, susținem inclusiv norma de hrană a copiilor, din bugetul local: noi dăm jumătate din bani, părinții dau cealaltă jumătate din bani” spune George Scupra.

Copiii reprezintă una din prioritățile administrației locale din Ovidiu, iar consiliul local face tot ce poate pentru confortul și educația celor mici. Creșa cu program prelungit este o soluție viabilă pentru familiile tinere care se întemeiează în oraș, iar planurile Primăriei nu se opresc aici. Recent a fost reabilitată sala de sport de la școala din Culmea, iar pe rol este proiectul pentru extinderea Liceului Tehnologic ,,Ion Podaru’’. Viitorul apropiat trebuie să aducă și aprobarea proiectului privind supraetajarea Școlii Gimnaziale Nr. 2 ,,Poet Ovidiu’’ pentru mai mulți copii care să învețe aici. Și asta nu e tot.

“În septembrie acum, inaugurăm o grădiniță și o școală nouă în satul Poiana și acolo, deși părea un termen strâns, într-un an de zile am reușit să finalizăm lucrarea” adaugă primarul Scupra.

În sociologie e o vorba: “Faci copii când poți să ai o oarecare încredere în viitor”,  iar Ovidiu oferă tot mai mult confort și stabilitate localnicilor săi, de la un an la altul.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*