FOTO VIDEO Primăria Ovidiu a amenajat trecerile la nivel cu calea ferată. Primarul George Scupra: “Într-adevăr era o problemă. Dacă s-a remediat e un lucru benefic”. Alte două proiecte vizează modernizarea iluminatului public și construirea de stații de autobuz

Primăria Ovidiu a modernizat trecerile la nivel cu calea ferată. FOTO Ctnews.ro

Principalul scop al Primăriei orașului Ovidiu este siguranța cetățenilor. Acest fapt a făcut ca administrația locală să ia o serie de măsuri. Trei proiecte importante au fost demarate: reabilitarea iluminatului public, modernizarea trecerilor de pietoni, dar și auto la nivel cu calea ferată și construirea de stații de autobuz.

Orașul Ovidiu este tranzitat de calea ferată, iar până nu de mult, oamenii treceau cum puteau peste șinele de cale ferată. Acum, Primăria orașului Ovidiu, cu bani din bugetul local, le-a facilitat acestora accesul prin amenajarea a șase pasaje pietonale. Din cele două fire de cale ferată existente în orașul Ovidiu, doar unul este funcțional, celălalt fiind dezafectat de ani de zile, iar administrația locală a reușit, după lungi discuții cu reprezentanții CFR să găsească o soluție și chiar să scoată un tronson din firul căii ferate dezafectat.

”Am discutat și este un lucru benefic pentru comunitate și ne bucurăm că am reușit, măcar pe anumite tronsoane să scoatem partea din calea ferată pentru a face această trecere la nivel cu calea ferată. Au fost realizate acum două săptămâni. Astăzi lucrăm la cele două treceri la nivel cu cale ferată auto. Partea bună este că orașul Ovidiu fiind tranzitat de această cale ferată, foarte mulți navetiști, elevi, studenți, copii care merg la școală, la grădiniță trec pe acolo, și într-adevăr era o problemă, un pericol, dacă s-a remediat e un lucru benefic pentru toată lumea” a spus primarul orașului Ovidiu, George Scupra

Un alt dosar care se află pe masa primarului, George Scupra este reabilitarea și modernizarea iluminatului public din oraș. Actualul sistem de iluminat stradal din Ovidiu este alcătuit din lămpi vechi, cu consum mare de energie, costurile facturilor ajungând la aproximativ 50-60.000 lei/lună. Prin această investiție reducerea consumului va fi la jumătate.

”Ne-am permite astfel ca din diferența de factură plătită să reușim, în timp, să ne achităm lămpile pe care le luăm, și nu e puțin lucru să reduci factura de la 50.000 de lei la 20-25.000 de lei” a precizat primarul, George Scupra

Soluția cea mai bună pe care a găsit-o Primăria Ovidiu pentru achiziționarea acestor lămpi a fost un contract IPESCO, în care firma care va schimba lămpile de energie electică va primi banii eșalonat până când investiția se amortizează.

”Mi-ai schimbat lămpile, mi-ai redus consumul cu 50% deci eu am disponibil 50% din ce aș fi plătit factura și diferența asta trebuie să o duc în lămpi, lunar până se stinge contractul respectiv, chiar dacă durează 3-4-5 ani de zile amortizarea. Trebuie să întelegem că nu plătim un leu în plus din ce plăteam, banii oricum s-ar fi dus pe factura respectivă așa că plătim doar jumătate factură și jumătate lămpi, dar ne modernizăm și le schimbăm” a mai precizat primarul George Scupra.

De câțiva ani, orașul Ovidiu nu mai are stații de autobuz, iar în locul lor au fost amenajate diferite magazine. Acest lucru l-a facut pe primarul orașului, George Scupra să ridice problema în sedința de consiliu.

 ”Noi am spus că trebuie să rezolvăm problema aceasta, că stațiile trebuie să fie doar stații și așa cum spuneam, chiar sunt suficienți copii care fac naveta spre Constanța sau alte persoane care au job acolo, așa că fără niciun dubiu aveau nevoie de stațiile acestea, nu puteau oamenii să stea afară doar pentru că înăuntrul stației este un chioșc” a mai spus primarul orașului Ovidiu

Fiind construite pe domeniul public, s-a votat în unanimitate în sedința de consiliu demolarea chioșcurilor.

”Le-am adresat consilierilor o întrebare și am discutat deschis în consiliu dacă suntem de acord ca după ce le demolăm să se construiască alte chioșcuri lângă stații sau să nu mai facem deloc chioșcuri pe domeniul public. Decizia a fost că ne dorim doar stații și nu chioșcuri, ele să se construiască în privat, în curțile oamenilor, la parterul unui bloc,” a mai adăugat George Scupra.

Chioșcurile au fost dărâmate în urmă cu o săptămână, iar toți cei care aveau acolo o mică afacere, au închiriat în altă parte un spațiu unde își desfășoară activitatea. De săptămâna viitoare, din fonduri de la bugetul local vor începe lucrările pentru construirea noilor stații moderne.

”De săptămâna viitoare vrem să începem lucrarea, sperăm ca într-o lună, să reușim să terminăm și acest proiect, deocamdată s-a făcut curățenie și nu a fost nicio problemă, toată lumea a fost de acord că așa trebuie să fie pâna la urmă” spune primarul orașului Ovidiu

George Scupra se bucură că s-au găsit soluții eficiente prin aceste trei proiecte pentru lucrurile care îi afectau pe cei mai mulți dintre cetățeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*