FOTO VIDEO Primăria Negru Vodă a inaugurat, în prima zi de școală, patru parcuri pentru copii. Investiția se ridică la 800.000 de euro

Patru parcuri au fost inaugurate în Negru Vodă, în prima zi de școală. FOTO Ctnews.ro

Pentru copiii din Negru Vodă începutul de an școlar a fost o reală surpriză: Primăria le-a dat în folosință astăzi, 9 septembrie, trei parcuri imense, noi-nouțe, dotate cu locuri de joacă, teren de sport, mobilier urban și internet wireless gratuit. Cele 3 parcuri sunt unul în prelungirea celuilalt, se află pe strada Silozului și se adresează grupelor de vârstă școlare. Un al patrulea parc, este pe strada Cerchezului însă este gândit pentru prichindeii de vârstă preșcolară. Parcurile reprezintă unul dintre proiectele la care primarul Petre Urziceanu a visat de foarte multă vreme, iar astăzi le-a văzut în sfârșit, reale.

“Sunt mulțumit. Este un moment emoționant pentru mine, mai ales că este un proiect de care eu vorbesc din 2008. Am câștigat alegerile în 2016 și iată că primul proiect pe care-l inaugurăm astăzi, s-a realizat. Este un proiect de care sunt mândru: sunt patru loturi, patru parcuri, însumând o suprafață de 15 mii de metri pătrați. Pe strada Silozului sunt trei loturi iar pe strada Cerchezului mai este un lot” spune Petre Urziceanu, primarul orașului Negru Vodă.

La ora 10 parcurile erau împodobite cu baloane colorate, pline cu heliu. Erau legate ciorchini pe stâlpi, pe băncuțe, pe garduri și pe scena amenajată special pentru ziua inaugurării. Sute de localnici, mămici și copii au umplut gazonul verde în așteptarea personajelor din desene animate care au venit ca să-i întâmpine pe cei mici. Iron Man, Omul Păianjen, cățelul Pluto, Mickey Mouse, Albă că Zăpada și Minionii s-au amestecat în mulțime printre cei mici și au făcut fotografii cu ei și cu părinții lor. Și pentru ca bucuria să fie completă, primăria a trimis la fața locului și un camion cu înghețată să ajungă la toată lumea.

“Orașul Negru Vodă are 900 de copii și tot ce-am construit am construit în jurul copiilor: ei au fost în centrul atenției noastre. Mai avem și alte proiecte pentru ei: tot săptămâna aceasta de exemplu, am finalizat și un loc de joacă pentru copii, în centru. lângă cinema. Acolo au mai mult mobilier stradal și facilități pentru joacă. Aici la parcuri am avut ceva restricții : trebuia ca suprafața construită să nu depășească 10% din total, restul să fie spațiu verde și vegetație. Din această cauză sunt doar două locuri de joacă amenajate în cadrul acestor parcuri” explică primarul Petre Urziceanu.

Parcurile inaugurate de primărie în prima zi de școală nu sunt un moft. Orașul Negru Vodă nu a avut niciodată vreun parc amenajat, iar părinții doreau de mult să aibă unde ieși cu copiii și să-i supravegheze. Până acum prichindeii se jucau doar pe stradă unde pericolul mașinilor era destul de mare. Primăria avea patru loturi de teren care erau pârloagă, pline de buruieni și mărăcini și s-a gândit să le transforme fix în ce vroiau copiii: în spații destinate numai lor. 820.000 de euro a costat întreg proiectul celor patru parcuri, din care cofinanţarea Primăriei a fost de 2% .

“Proiectul a fost finanțat pe Programul Operațional Regional Brăila și a avut loc reconversia lor și transformarea lor în spații verzi și spații de joacă pentru copii. Ele sunt gândite pe patru categorii de vârstă: primul lot, cel de pe strada Cerchezului este pentru copiii până la 7 ani, următorul cu terenul de sport și foișor este pentru următoarea grupă de vârstă iar lotul pe care ne aflăm acum este pentru seniori. Aici este fântâna arteziană și două foișoare cu mese de table și de șah” explică Petre Urziceanu, primarul din Negru Vodă.

Peste tot s-au plantat pomi și s-au montat rulouri de gazon care au devenit un covor verde, gros și mătăsos. Cele patru parcuri nu vor rămâne așa: primăria le vede integrate într-un proiect la scară largă care înglobează și o sală de sport, un viitor stadion și un Centrului Multifuncțional de Tineret care va avea și bazin de înot semi-olimpic. Nu va mai trece mult până ce toate vor fi gata, iar atunci orașul Negru Vodă se va compara cu oricare alt oraș de talia lui și poate chiar mai mare. Iar copiii de aici vor face înot la ei acasă și se vor juca în parcurile lor. Adică o să aibă tot confortul vieții de copil, în propriul oraș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*