FOTO VIDEO Primăria Eforie a marcat Ziua Națională în mod tradițional. Oamenii au avut parte de fasole cu cârnați, poezii patriotice, muzică populară și concerte cu artiști celebri

Manifestări de Ziua Națională la Eforie. FOTO: Ctnews.ro

Orașul Eforie a sărbătorit ziua națională exact pe gustul și pe inima românului: cu cântec, joc și voie bună! Primăria a amenajat o scenă mare lângă teatrul din oraș, unde copii și elevi au spus poezii și au cântat melodii din folclorul național. S-au auzit pe scenă poezii recitate în stil patriotic iar refrene cunoscute au răsunat în boxele amplasate în jurul parcului central.

“Am marcat acest eveniment de 1 Decembrie, Centenarul, sărbătoarea Marii Uniri prin organizarea unui spectacol extraordinar. Pe scena amplasată în parcul din fața primăriei vor urca nume importante din muzica românească: Horia Brenciu, Andreea Bănică, Aneta Stan, ansambluri folclorice de dansuri populare dar și copiii orașului” spune Cecilia Crețu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei.

Nu doar de petrecere au avut parte localnicii din Eforie ci și de un festin culinar în toată regula, pregătit de administrația orașului. La câteva căsuțe din lemn din orășelul copiilor, localnicii au găsit fasole cu cârnați, chifle și castraveciori acri oferiți gratuit tuturor. Oamenii s-au așezat la coadă și rând pe rând fiecare și-a primit porția de mâncare tradițională.

“Întotdeauna, fasolea este mâncarea românului făcută la cazan; cea mai bună mâncare! La armată, cea mai bună mâncare era fasolea!” spune un bărbat încântat de porția primită.

“E ziua noastră, ziua românilor și e bine că primăria s-a gândit la oameni în felul asta. Eu sunt prima dată în Eforie de 1 Decembrie, pentru că lucrez aici în oraș și apreciez gestul acesta” ne-a declarat un bărbat între două vârste.

Căsuțele din orășelul de iarnă au vândut toată ziua bunătăţi culinare, ornamente de brad, haine şi tot felul jucării. Organizatorii și-au dorit ca să transforme centrul orașului Eforie într-un orășel de poveste. Vizitatorii s-au putut bucura de concert și spectacol, un târg tradițional cu decorațiuni precum și de produse de sezon.

Parcul Primăriei a fost decorat cu luminițe de sărbătoare, împrăștiate prin toți pomii care mărginesc locul de recreere al localnicilor de străzile din cartier. Iluminatul festiv de Sărbatori este în acest an dedicat Centenarului Marii Uniri. La căderea serii instalațiile electrice arată feeric, oferind un tablou de iarnă parcă desprins din povești, trecătorilor care se nimeresc în zonă, la orele târzii. Nu este prima oară când primăria din Eforie se gândește la localnici și marchează o sărbătoare națională.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*