FOTO VIDEO Primăria Cumpăna a oferit pachete cu ajutoare pentru persoanele nevoiașe. Bătrânii și copiii au primit alimente cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Primarul Mariana Gâju oferă pachete cu ajutoare alimentare pentru locuitorii din Cumpăna. FOTO arhiva Ctnews.ro

În Săptămâna Mare, Primăria Cumpăna îi implică în acțiuni umanitare pe toți cei cu dare de mână care pot să-i ajute pe cei mai nevoiași. Serviciul Social din administrația locală împreună cu biserica parohială a luat localitatea la pas, intrând în curțile oamenilor care au nevoie de ajutorul semenilor lor. Pe lista ajutoarelor sunt bătrâni cu pensii mici și foarte mici și persoane adulte sau copii, cu dizabilități.

“Criteriul după care noi am selecționat aceste persoane este cuantumul pensiei, în primul rând. Au pensie de până la 700 de lei. În același timp, în afară de acest criteriu am oferit aceste simboluri ale Sărbătorii Pascale acelor familii care au, fie persoane adulte cu dizabilități, fie copii cu dizabilități. Din păcate la nivelul comunei Cumpăna avem 72 de adulți și 38 de copii cu dizabilități. Toate aceste persoane sunt beneficiare ale acestor pachete de Paște”, spune Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Pachetele cu ajutoare alimentare au fost depozitate la Centrul Socio-Educativ și la Cantina Socială  a bisericii Sf. Paraschieva. Mai multe echipe ale primăriei au pornit marți dimineață pe diferite trasee din Cumpăna, cu listele în mână și au bătut la fiecare poartă unde aveau adrese scrise. Pachetul conține zahăr, făină, orez, paste făinoase, mălai, ouă, ulei, aripioare de pui congelate și cozonac.

“Am 78 de ani și o pensie de 670 de lei. Mulțumesc primăriei că ne ajută. Mult, puțin, e bun. Ne ajută mult”, spune Maria Ciobanu, o localnică de la blocuri.

“Era bună și-o jumăte de vin dacă era!” zice Constantin Păun, un bărbat în vârstă, care zâmbește hâtru.

“Mai bine ne făceau pensiile mai mari după 20 de ani de muncă, dar pensia nu ține de primărie. Sunt de mare ajutor pachetele acestea“, adaugă Constanța Enache.

Acțiunea umanitară a primăriei se numește “Fă-le o bucurie de Paște!” și sunt vizați în special cei pentru care Sfintele Sărbători de Paște își pierd din semnificație, din cauza lipsurilor și grijilor. Produsele alimentare distribuite marți vor fi completate cu ouă roșii, cozonac, fructe și dacă sponsorii se mai înmulțesc, probabil și cu jucării pentru copii. Până la sfârșitul săptămânii, Primăria din Cumpăna va continua să distribuie pachetele în toată localitatea.

Nu este prima oară când administrația locală se implică în acțiuni sociale și de caritate. Periodic, de-a lungul anului, primăria desfășoară astfel de campanii de întrajutorare  a localnicilor cu posibilități materiale reduse, în care implică sponsori și membri ai comunității care pot face donații de orice mărime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*